19.09.2016  |  Interior  |  Brugskunst

En ny kollektion forbundet af fælles visioner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Skagerak har netop lanceret deres nye kollektion, som byder på en række spændende og nytænkende designs og nye samarbejder med designere.

Skagerak har netop lanceret deres nye kollektion, som byder på en række spændende og nytænkende designs og nye samarbejder med designere. Fælles for kollektionen er en stærk holdning til, at design skal være holdbart i en æstetisk og funktionel forstand, med afsæt i ansvarligt og godt håndværk.

På overfladen kan Skageraks nye kollektion bedst karakteriseres som alsidig, progressiv og afprøvende – men går man et spadestik dybere, er alle produkter, serier og designere tæt forbundet af en fælles vision om, at design er noget, der holder. Holder sin form og udseende trods vind og vejr, og holder sig relevant og brugbar i flere generationer.

”Der findes mange måder at løse den samme opgave på. I vores nye kollektion har vi anvendt og kombineret mere end 15 forskellige materialer, som har hver deres unikke egenskaber og karaktertræk” forklarer Ditte Buus Nielsen, Design Director i Skagerak. ”Trods denne alsidighed er det lykkedes os at skabe en rød tråd igennem hele kollektionen, der med enkle udtryk og et stærkt fokus på det funktionelle kan holde sig relevant og brugbar igennem flere generationer”.

Blandt de nye medlemmer i Skageraks familie af designs finder man dråbeformede spejle, borde, der kan forvandles til bakker, tunge stålborde med spinkle ben og loungestole navngivet efter dialekter, der tales i Nicaraguas jungler. Alle har en enestående fortælling bag sig, men ud fra nogle fælles målsætninger formår de at tale det samme sprog, som karakteriserer Skageraks passion for det gode og ærlige håndværk.

Turn

Turn serien er skabt af den danske designer Line Depping. Lines projekter skal helst være enkle, selvfølgelige og uden en selvophøjet følelse – og så skal der være plads til et stofligt og menneskeligt præg. Turn bænk og skammel karakteriseres ved sine afrundede kanter og kompakte form. De fire ben slutter sammen om sig selv og afgrænser et åbent rum, som sædet er placeret ovenpå. Det ubehandlede asketræ efterlader sig et flot spor af mønstrede årer på sædet, som giver et præg af rå natur i hjemmet. Funktionerne er mange, og både bænk og skammel kan anvendes som stand-in for et sofa- eller natbord.

Turn spejlene i samme serie er skabt i mødet mellem nytænkning og et gammel håndværksteknik, hvor træet varmes op og presses sammen, så fibrene folder og bøjer i en ønskede form. Derved skabes spejlets ramme ud fra en enkelt træliste, som kan minde om en vanddråbe eller en gammeldags snesko.

High-res. billeder kan downloades HER

Miskito

Det danske Herman Studio står bag Miskito lounge chair, som er stærkt inspireret af den mellemamerikanske æstetik, stemning og snedkertradition. Stolens navn betegner en dialekt af spansk, som tales i Nicaraguas regneskove. Miskito er foldbar, så den let kan pakkes af vejen eller flyttes med ud på terrassen, når vejret tillader det. Den brede loungestol udstråler et klart og tydeligt formsprog, da alle skruer og bolte er gemt af vejen på stolens inderside. Hynden tilfører et blødt element og holdes på plads via en rundstav, der låser bag om ryglænet.

High-res. billeder kan downloades HER

Pulse

Idéen til Pulse opstod efter et feltstudie i københavnske lejligheder, foretaget af det norske design studie Noidoi. Med Pulse Daybed fortolker Noidoi vores stigende behov for fleksibilitet i hverdagen i en nytænkende og flerfunktionel konstruktion, der understøttes af en kombination af nye og traditionelle materialer. En madras med uldbetræk pryder overfladen på Pulse.

Nedenunder findes et låg, der åbner op til en magasinholder lavet i moulded felt – et materiale som bl.a. formes af genbrugsplast. Magasinholderen kan nemt tages ud og bruges selvstændigt på gulvet, og trælåget fungerer som en serveringsbakke. Madrassens uldbetræk kan nemt tages af og sendes til rens hvis nødvendigt.

High-res. billeder kan downloades HER

Champagne

Champagne bordet i pulverlakeret stål kom til verden, da TAF Architects i samarbejde med Skagerak udstillede på Snedkernes Efterårsudstilling under temaet ”petit”, hvilket fornemmes i dets spinkle og elegante komposition. Blanke messingfødder giver bordet en ophøjet position, og halvvejs oppe føres de fire ben sammen af to horisontale stænger, der danner et kryds hen over midten. Trods Champagnes slanke udtryk og proportioner giver materialets tyngde bordet en uovertruffen stabilitet, der åbner op for en mangestrenget anvendelse i både store og små rum.

High-res. billeder kan downloades HER

Indskud

Indskud er en lille familie af småborde i flere højder, som fusionerer til et samlet element, når de skubbes sammen. Indskuds bordplade kan løftes af og på, og dermed bruges som serveringsbakke, når kaffe, morgenbrød og aftensnacks skal til og fra køkkenet. Indskuds mange funktioner har dikteret dets enkle design, hvilket er helt i tråd med designer Terkel Skou Steffensens grundtanke om, at design skal være forståeligt for alle. Bordpladens udskæring skaber en beskyttende kant, og de tre samlingspunkter med benene er holdt synlige for at gøre det nemt at sætte pladen på plads igen. Med sine flere funktioner og ligefremme udseende integrerer Indskud sig lynhurtigt i hjemmet og bliver en fast del af hverdagen.

High-res. billeder kan downloades HER

Nebulosa

Nebulosa sengesæt er designet af All the Way to Paris i 100% økologisk bomuldssatin. Nebulosa betyder stjernehimmel og den poetiske tanke er, at du drømmer dig væk under en uendelig nattehimmel – lige der, i din egen seng. Nebulosa kommer i to længder og tre delikate farveholdninger med mørkeblå, håndtegnede stjerneprikker drysset ud over. Udover Nebulosa sengetøj har All the Way to Paris også designet den nye Stripes serie for Skagerak, der dækker over viskestykker og forklæder, som leger med skalaen og udtrykket i de klassiske Bretagne striber.

High-res. billeder kan downloades HER

Kontakt
For yderligere information omkring den nye kollektion og Skagerak kontakt Mette Damborg, Chief Marketing Officer og presseansvarlig, på +45 5363 4310 eller mda@skagerak.dk.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere