18.12.2015  |  Business  |  Branchenyt

Danskerne sætter rekord i at shoppe julegaver med mobilen

Flere smartphones og innovative shoppingapps betyder, at markant flere danskere køber julegaver med mobiltelefonen.

Alt tyder på, at danskerne sætter rekord i at shoppe julegaver med mobilen i år.

Antallet af danskere, der handler med mobilen, er fordoblet fra 2012 til 2015, fremgår det af en e-handelsanalyse foretaget af FIDH, Foreningen af Dansk Internet Handel. Det oplyser shoppingapp-firmaet TIMBAGO i en pressemeddelelse.

Vi køber også via mobilen i december
Og de voksende, mobile købstendenser ventes at fortsætte i december, vurderer FDIH.

“Vores undersøgelser viser, at stadig flere danskere handler på de mobile enheder. Og når man målretter markedsføring mod mobilkunder, hvor mobilen er en vigtig del af deres handel, så bør det skabe en øget handel. Det gælder også i december”, siger kommunikationschef hos FDIH, Henrik Theil, der dog understreger, at de fleste køb stadig gøres på en pc eller stationær computer.

En væsentlig årsag til stigningen i mobilhandler er, at 77 procent af de danske familier i dag har en smartphone. For tre år siden var det kun halvdelen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Shoppingapps gør køb lettere
Samtidig betyder flere brugervenlige shoppingapps, at danskerne i stigende grad handler via mobilen. Det oplever shoppingappfirmaet TIMBAGO.

“De seneste måneder har mere end 1.000 danske butikker i over 70 byer, primært tøj- og skoforretninger, registreret sig på vores app TIMBAGO, hvor de kan lægge deres varer ind. Samtidig vokser antallet af private danskere, som downloader app’en, så de kan købe butikkernes tøj. Det er populært, ikke mindst her i julen, fordi det er super nemt, og der kan være mange penge at spare”, siger Rasmus Nielsen, der er partner i shoppingapp-firmaet TIMBAGO.

Helt nye tal fra Nets viser desuden, at danskerne købte for 1,7 milliarder kroner i november via Mobile Pay, hvilket er 1 milliard kroner mere end i november sidste år. Den voksende tendens går igen i de foregående måneder. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere