Vi er dygtige til form og funktion
Arkitekt og designer David Thulstrup er en del af Rising Talents juryen på Maison&Objet. Han fortæller, at processen har været spændende, og samtidig han ser han et stort, internationalt fokus på nordisk design og designere.
Arkitekt og designer David Thulstrup er en del af den jury, der har udvalgt de nye Rising Talents på Maison&Objet. I den forbindelse har vi haft en lille snak med ham om netop de nye skandinaviske designtalenter.
Hvordan har det været at være en del af Rising Talents juryen?
”Jeg var utrolig glad for at blive spurgt, og selve processen har været spændende og professionel. Jeg synes, det er et vigtigt og generøst tilbud, som kan fremhæve talenter og navne, og jeg er sikker på, de nominerede samt vinderne får god opmærksomhed”.
Hvordan har det været at skulle finde frem til de nordiske Rising Talents?
”Det har været spændende, og selvom jeg synes, jeg har fingeren på pulsen og ser masser talent i Danmark, har jeg undersøgt og researchet. Jeg synes arbejdet, eller det at evaluere talent ikke kun må handle om smag eller projekt – men om at kunne se nogle interesser, som sikkert vil blive ved med at inspirere til vedvarende kvalitet”.
Hvilke kriterier har du udvalgt dem ud fra?
”Som arkitekt og designer arbejder jeg selv ud fra nogle principper, som er bygget op af erfaring og proces – det er, hvad kreativitet består af, og jeg leder ikke efter en genkendelighed, men jeg kigger efter, om jeg kan se en rød tråd, og om talenterne bærer på nogle værdier”.
Er vi stærke på nye upcomming designere i Norden lige nu?
”Jeg ved ikke som nu og her billede, om vi er stærkere end fortiden. Jeg tror ikke på, at tingene nødvendigvis vokser sig bedre fra A til Z eller fra 1910 vs 2024. Vi lever på andre måder og stiller andre krav, vi omgås og bruger tingene på en anden måde. Uden sammenligning så synes jeg, vi altid har været dygtige i Norden, til at tænke og designe form og funktion, og vi har en stærk tradition for at analyserer brugen og sammenhængen”.
Hvad er det de kan?
”Igen, forbindelsen mellem en form og dens funktion, og hvordan den indgår – kan vi meget om, det har vores historie vist. Jeg synes, vi kan kombinere viden fra fortiden i nye udtryk, og jeg synes, vi er stærke i at formgive”.
Hvor ser du nordisk design i det generelle designbillede i dag?
”Jeg har mange internationale privatkunder, som jeg tegner huse til og indretter for, og der er en stor interesse for det lille land ude i verden. Det er vores kultur, mad, design, vores byer – folk fra Asien og USA synes, det er virkelig spændende, og jeg tror, at vi i Norden står stærkt på det internationale landkort – og T kikkerten peger herover”.