04.07.2016  |  Bloom  |  Outdoor

OVERLAP designed by TAF Architects

Indhold fra partner Hvad er dette?

SKAGERAK OG TAF ARCHITECTS SKABER NYT SAMARBEJDE MED BÅDE OVERLAP OG VISIONER

De danske designproducenter Skagerak har taget hul på et nyt samarbejde med svenske TAF Architects, som forener arkitektur med møbel- og produktdesign i tankevækkende, legende og enkelt udtryk. Sammen har de bragt det elegante bord- og bænkesæt Overlap til live i et dynamisk samspil mellem rustikke træplanker og pulverlakerede stålben, der overlapper hinanden.

Et nyt skandinavisk samarbejde er skabt mellem danske Skagerak og svenske TAF Architects. Bag TAF står en kreative duo bestående af Gabriella Gustafson og Mattias Ståhlbom, der sammen har arbejdet i et krydsfelt mellem arkitektur og møbel- og produktdesign siden 2002. TAF blev for alvor kendt i Danmark, da de i 2010 gik i mod strømmen og præsenterede en nyfortolkning af den klassiske arkitektlampe i ubehandlet fyrretræ. Deres håndværk er tidligere blevet fremvist på MoMa i New York, og i dag indgår deres designs i permanente udstillinger på henholdsvis Designmuseum Danmark og Sveriges nationalmuseum. TAF har desuden fået til opgave at hjælpe med at indrette restaurantområdet i det svenske nationalmuseum, der forventes at stå klar i 2018 efter en total renovering af hele museumsbygningen. I den nye relation mellem Skagerak og TAF, lægger den svenske duo stor vægt på, at deres inspiration ofte udspringer af sparring og idéudveksling med anderledes tænkende designere.

”Grupper har som oftest en lang større dynamik end enkelte individer, og det ses tydeligt i det færdige udtryk, som vores samarbejde med Skagerak bl.a. har kastet af sig”, forklarer Mattias Ståhlbom.

OVERLAP BORD- OG BÆNKESÆT: EN MATERIALEKONTRAST MELLEM DET MODERNE OG DET RUSTIKKE
Det første tydelige resultat af sammenspillet mellem de danske og svenske designentusiaster kan således opleves i det gedigne bord- og bænkesæt Overlap, der på en enkel og naturlig vis fører rustikke og moderne elementer sammen i et fælles udtryk.

Overlap er skabt som en hyldest til fællesskabet og de mange minder, vi bringer med os fra en dag eller aften omgivet af nye og gamle bekendtskaber. Benene er udført i pulverlakeret, galvaniseret stål og deres struktur har lagt navn til de nye møbler, der fungerer lige godt hver for sig som sammen, indendørs såvel som udendørs. Som to stykker papir foldet på midten og flettet sammen på skrå, overlapper benene hinanden og danner et hulrum med rundede kanter. Træplankerne kommer fra træet Western Red Cedar, der med sine op 65 meter i højde og 3-4 meter i diameter rager godt op i nogle af verdens største skove i det nordvestlige Nordamerika. Western Red Cedar kendetegnes ved sin styrke og evne til at modstå vind og vejr, men besidder samtidig en lethed, så man hurtigt kan flytte rundt på både bord og bænk, hvis nødvendigt. Med tiden får plankerne en nydelig sølvgrå patina, som fremhæver det rustikke i designet og skaber et nyt kontrastfyldt forhold til stålbenene.

Ejer og direktør i Skagerak, Jesper Panduro, glæder sig over den nye relation til de svenske designere og håber på at kunne sætte flere designs i produktion i fremtiden, som TAF har været inde over.

”Med Overlap har vi lavet et bord- og bænkesæt, der kan skabe glæde og nytte mange forskellige omgivelser og leve videre i generationer. Mattias og Gabriella deler vores stærke ønske om at udvikle design med håndværksmæssig omhu og hensyn til miljø og samfund, og vi ser enormt frem til at begynde nye og udfordrende projekter med dem ved siden”.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere