Ny EU-momspakke vil gavne dansk e-handel
EU-Kommissionen har netop fremlagt en momspakke for e-handlen i Europa, der rummer en række elementer, som vil gavne dansk e-handel.
Den moms-pakke, som EU-Kommissionen for nyligt har fremlagt, giver et tiltrængt åndehul for de danske e-handelsvirksomheder, som er udsat for svære rammevilkår med konkurrenceforvridende forhold og truende lovsjusk, skriver organisationen Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.
E-handlen i Danmark kan med denne pakke se frem til mere fair konkurrencevilkår, når de kæmper om kunderne på et marked, der i stigende grad er grænseoverskridende, siger Kasper Ernest, der er EU-chef i Dansk Erhverv.
Virksomheder uden for EU skal også betale moms
Blandt pakkens indhold er et tiltag, der kan sikre, at alle varer købt uden for EU også pålægges moms i forbrugerens hjemland. Dermed fjerner EU den store skævvridning mellem danske e-butikker og e-butikker uden for EU, som hidtil har betydet, at priserne i danske e-butikker er 25 pct. højere end i udenlandske e-butikker.
Læs også: Danskene er vilde med at købe isenkram på nettet
Vi har i årevis kæmpet for, at virksomheder uden for EU ikke fik en konkurrencefordel på 25 pct. af prisen. Hvis forslaget vedtages, vil det være en stor sejr for dansk e-handel, siger Kasper Ernest.
Større momsprovenu på vej til DK
Pakken indeholder også et forslag om en lavere tærskel for, hvornår EU-virksomheder skal betale moms, når de sælger til Danmark. EU-virksomheder kan i dag undtages for at betale moms, hvis deres handel til Danmark er mindre end 35.000-100.000 euro om året. Den tærskel sættes nu ned til 10.000 euro. Det betyder, at alle udenlandske e-butikker, som driver forretning i Danmark, nu skal betale moms i Danmark.
Forslaget vil ikke kun gavne den danske statskasse, det vil også ligestille de danske e-butikker med deres europæiske konkurrenter. Det er særdeles vigtigt, fordi danskerne er blandt de forbrugere, som handler mest over EU-grænserne, forklarer EU-chefen.
Læs også: Dansk e-handel vokser markant
Dansk Erhverv opfordrer desuden til, at Skat prioriterer at indkræve moms fra udenlandske netbutikker ikke mindst muligheden for at tjekke betalingsoplysninger og oplysninger om, hvor varerne er købt.