04.06.2018  |  Business  |  Branchenyt

Ny direktør til brancheforening

Design denmark, der er designbranchens allianceforening har fået ny adm. direktør.

Efter det i starten af maj blev meldt ud, at Henrik Weiglin har fratrådt posten som direktør for Design denmark som følge af et negativt resultat for regnskabsåret 2017, har udviklingsdirektør Abelone Varming været konstitueret direktør for foreningen. Og nu er hun så udnævnt som ny adm. direktør.

Abelone der er uddannet fra Designskolen (i dag KADK) har tidligere siddet i Design denmarks bestyrelse og inden udnævnelsen som udviklingsdirektør i februar 2017 var hun designfaglig næstformand. Desuden har hun i 19 år været partner i designtegnestuen Punktum Design, undervist på designskolen og afholdt kurser for selvstændige designere.

"Jeg har, efter i mange år at have arbejdet med at promovere og brande det øvrige erhvervsliv, nu vendt fokus mod egne rækker, min egen branche, designernes branche. Hvordan promoverer vi os? Hvordan gør vi vores arbejde og designs effekt tydeligere og mere udbredt? Jeg tror jo på, at verden skal - ikke kun reddes, men også forbedres via design, designtænkning og designmetoder." siger Abelone Varming i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg glæder mig til at stå i spidsen for et dygtigt og arbejdsomt sekretariat og sammen med dem fremme vores medlemmers interesser og udbrede forståelsen for og brugen af design. Det er det det handler om. Det er det vi kommer til at fokusere på. At professionalisere, at promovere og skabe potentiale, både for vores medlemmer og for foreningen som helhed. Design denmark er et must for Danmark, hvis vi rettelig skal blive ved med at kunne kalde os designnation. Og det vil vi og det skal vi."    

Ny bestyrelsesformand
I forbindelse med direktørskiftet er der ligeledes valgt ny formand for bestyrelsen i Design denmark, og det blev Lotte Lyngsted Jepsen, der har siddet i bestyrelsen det sidste år. Lotte er co-founding partner i det designdrevne innovationsbureau Hatch & Bloom, hvor hun gennem de sidste 10 år har arbejdet med servicedesign og designtænkning for nationale og internationale kunder. Før det har hun været ansat ved Designit, og ved siden af sit arbejde har hun fungeret som mentor for både start-ups og SMV'er. Hun har en baggrund som interaktionsdesigner fra Informationsvidenskab Aarhus Universitet (AU).

"Der har aldrig før været så stor interesse for den danske designtradition og metode som nu, og udlandet vender blikket mod os for at vide og lære mere. Det momentum skal vi, som nation forstå at udnytte til at skabe endnu flere og relevante jobs og opgaver for danske designere og designvirksomheder både nationalt og internationalt, og derfor er det vigtigt, at vi har en stærk og relevant brancheforening. Som bestyrelsesformand, og sammen med en rigtig kompetent og dygtig bestyrelse og sekretariat, vil jeg arbejde for at gøre vores forening attraktiv for endnu flere medlemmer så vi kan vokse. Vi er stærkere sammen, og jo flere medlemmer vi er, jo bedre kan vi arbejde for at skabe mere opmærksomhed, interesse og vækst i vores branche", fortæller Lotte Lyngsted Jepsen om sin nye position som bestyrelsesformand.

www.designdenmark.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere