17.10.2016  |  Business  |  Branchenyt

Nisserne er tilbage

For godt en måned siden gav Sø- og Handelsretten nissemor Etly Klarborg og Klarborg-familien medhold i en sag mod Rikki Tikki Company, der i mange år har forhandlet de ikoniske Klarborg-nisser under varemærket Trip Trap. Rikki Tikki Company har anket sagen.

Mads Klarborg, kreativ direktør i Klarborg ApS, der har ophavsrettighederne til Klarborg-nisserne, som i en længere årrække blev forhandlet af Rikki Tikki Company A/S under varemærket Trip Trap i henhold til en licensaftale med Klarborg, glæder sig dog over dommen.

Han fortæller, at tvisten opstod, da Klarborg-familien 9. juni 2015 opsagde licensaftalen. Ved opsigelsesperiodens udløb 9. oktober samme år var der uenighed mellem parterne om omfanget af Rikki Tikki Companys såkaldte sell off-ret.

”Uenigheden førte til, at vi anlagde sag ved Sø- og Handelsretten, der med dommen forleden har givet os medhold. Retten fastslår, at licensaftalen indebærer, at Rikki Tikki Companys sell off-ret kun omfatter de Klarborg/Trip Trap-produkter, som Rikki Tikki Company havde på lager, henholdsvis havde i åbentstående købsordrer 9. oktober 2015”, fastslår Mads Klarborg.

Sø- og Handelsretten forbød samtidig Rikki Tikki Company A/S at importere, fremstille, markedsføre, sælge og eksportere eksemplarer af Klarborg/Trip Trap-nisser bestilt efter 9. oktober 2015.

”Jeg føler, at retfærdigheden er sket fyldest. Jeg har lavet nisserne, siden jeg var en lille pige, og jeg har altid gjort det med hjertet. Så det er en stor lettelse, at jeg nu har fået mine nissebørn hjem igen i god behold”, siger Etly Klarborg.

Mere fra

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere