Kærlighed og gode råvarer
Blomsterbergs bageserie kan i år fejre 10 års jubilæum – og der er nok at fejre. Det har været ti år med rappe replikker og masser af latter, men også med knivskarp professionalisme – og et konstant fokus på høj kvalitet, stærk faglighed og god smag.
”Kærlighed og gode råvarer. Når de ingredienser kombineres – og det krydres med at vi gør os umage – så kommer der (næsten) altid er godt og lækkert resultat ud af det”. Det siger Mette Blomsterberg, der i år kan fejre 10-års jubilæet for sin bageserie ”Blomsterbergs”.
Hun ser en klar tendens til, at danskerne har fået øjnene op for det hjemmelavede bagværk igen. ”Trenden har udviklet sig over de seneste 12-14 år, og nogle nætter når jeg ligger roligt på min pude, så mærker jeg da også en stolthed over, at jeg har en vis andel i, at trenden er blevet så stor, som den er”, fortæller Mette Blomsterberg, der igennem årene har fået utroligt mange kram og hilsner fra mennesker, som har lært sig selv at bage igennem hendes programmer og bøger. ”Dét gør mig ubeskriveligt glad og umådelig stolt!”.
Men hun er også helt bevidst om, at hun udelukkende kan motivere og fortælle, hvad bagningen gør og har gjort for hende selv. ”For lysten til at bage skal jo komme indefra. Men smitter det, jeg fortæller, af, så er det jo bare dejligt. For det giver mig en rigtig god følelse at kunne motivere andre”.
Mette Blomsterberg har bagt, siden hun var ganske lille, ”og jeg har altid elsket det. Der er noget både beroligende og bekræftende i at arbejde med råvarerne og forvandle dem til noget, der gør mennesker glade”.
Sidenhen blev konditoriet Mettes levevej. ”Dermed kom der jo også andre boller på suppen”, siger hun med et smil, for konditorfaget er et håndværksfag, som kræver både præcision og råstyrke.
Hun beskriver konditorfaget om en underlig virkelighed, hvor det raffinerede og forfinede bages sammen med en håndværksmæssig råhed, og der skabes en kage. ”Rent fagligt er det den kombination, jeg er helt vild med. Privat handler det meget om glæden ved at kunne samle dem, jeg holder af, omkring et lækkert måltid eller noget godt bagværk. Dét at forkæle andre, det er en stor daglig motivation for mig”.
10 år med bageredskaber
Mette Blomsterberg fortæller, at hendes konditorserie ”Blomsterbergs” blev til, fordi hun havde et stort ønske om at kunne supplere de færdigheder, hun delte med danskerne igennem hendes ”Det søde liv”-programmerne.
”Det gav god mening at følge op på det faktum, at rigtig mange kom i gang med ”hjemmebageriet”. Men samtidig ville jeg gerne skabe nogle gode produkter i god kvalitet og ikke mindst til en pris, hvor langt de fleste kunne være med”.
Mette kalder selv udviklingen af ”Blomsterbergs” for en spændende rejse for hende som professionel.
”Lige siden de første produkter blev lanceret for 10 år siden, har det været vigtigt for mig at bevare min indstilling til kompromisløs faglighed og samtidig levere et produkt, som er i så høj en kvalitet, det overhovedet kan lade sig gøre til en fornuftig pris. For det er en ultimativ glæde for mig at kunne bidrage til gode oplevelser i køkkenet i folks hjem. Det samler mennesker, når vi laver mad og bager til hinanden. Og nærvær, forkælelse selvforkælelse kan vi ikke få for meget af”, mener Mette.
Spørger man Mette Blomsterberg, hvad hendes ultimative bageredskab er, lyder svaret:
”Hvis du tvinger mig til KUN at vælge ét eneste bageredskab, så er jeg nødt til at vælge min røremaskine! Den er min forlængede arm og min tro følgesvend, som gør livet så meget lettere og mindre fysisk”, fastslår hun og siger videre: ”Mit bedste råd vil til enhver tid være at købe ”lidt, men godt”. Med det mener jeg, at det er bedre at købe nogle få og rigtig gode ting, når man køber bagegrej, end at købe en masse bras, som ender med at være penge ud ad vinduet. Og husk endelig at man sagtens kan bruge sine redskaber på tværs af opskrifterne”.
Hvorfor er det så vigtigt at have de rigtige redskaber, når man bager?
”Kan man mure et hus med en ske? Man skal nok få bakset noget mørtel ind imellem stenene, men for at få bygget et solidt fundament, der holder, er det nødvendigt med de rigtige redskaber og en ordentlig murerske, der er skabt til formålet. Resultatet bliver bedre; smukkere og mere holdbart, og vejen til målet, bliver så meget sjovere…, og fuldstændig det samme gælder, når man bager kager”.
Testet og godkendt
Når der skal tilføres nye produkter til ”Blomsterbergs”, fortæller Mette, at det er en lang proces, fra produktet første gang er på tegnebrættet hos F&H Group, til det er tilgængeligt på hylden i en pæn emballage.
”Jeg har et tæt samarbejde med indkøberne, som jeg sender i marken med alle mine ønsker og krav, og de sørger for at få alle mine produkter gennemtestet i forhold til de meget strikse lovgivningskrav, vi har til produkter til fødevarebrug i Danmark. Når produkterne er godkendt, påbegynder jeg min brugstest af dem. Herefter skal der skabes smukke produktfotos til brug på min webshop og til de butikker, der sælger mine ting til forbrugerne. Der skal også designes emballage, skrives tekst til hvert produkt m.m.”, fortæller Mette, og det er meget vigtigt for hende, at hvert eneste skridt i processen gøres ordentligt. ”Heldigvis har jeg en række kompetente mennesker med mig på denne rejse. For her er det er ikke nok med en høj konditor-faglighed. Det gælder faglighed på mange plan, og jeg har stor respekt for alle dem, der er med mig”, understreger Mette.
Udover at udvikle nye produkter til ”Blomsterbergs”, har Mette Blomsterberg også gang i andre projekter, og det fortæller hun om på falderebet.
”Jeg har netop afleveret manus til min kommende, nye bog om FASTELAVNSBOLLER, der udkommer fra Gyldendal i starten af januar ’24. Det er min 13. bog og den bliver super, super fin”, slutter Mette Blomsterberg.
Nyheder i jubilæumsåret
Jubilæumsåret byder selvfølgelig også på en stribe skønne nyheder til alle med en sød tand.
Blomsterbergs silikoneredskaber og -forme fås nu i en smuk lattefarve, der giver moderne kant til køkkensyslerne.
Bagepenslen er 21 cm lang, grydeskeen 21 cm eller 27 cm, mens dejskraberen har længderne 21 cm, 27 cm og 31 cm. Brødformen fås 24 cm og 30 cm lang, og muffinformen har plads til 12 lækre muffins. Silikonenyhederne er alle flotte, behagelige og praktiske, når der skal trylles i køkkenet.
I samme latte-nuance lancerer Blomsterbergs også nye, bomstærke muffin-, brød- og springforme i kraftigt kvalitetsstål med non-stick-belægning. Brødformen fås 25 cm og 29 cm lang, muffinformen rummer 12 muffins, og springformene har en diameter på enten 20 cm, 24 cm eller 26 cm.