12.08.2016  |  Business  |  Branchenyt

Kähler arbejder sammen med modedesigner

Keramikfirmaet Kähler har indgået et samarbejde med den danske modedesigner Stine Goya. Det har medført en serie af keramik med unikke mønstre, som lanceres dette efterår.

Gennem mere end 175 år har Kähler samarbejdet med nogle af tidens mest fremtrædende og toneangivende kunstnere og kunsthåndværkere om design i keramik til moderne hjem. Nu kan keramikvirksomheden igen lancere et spændende og innovativt samarbejde med en internationalt anerkendt designer - denne gang er valget faldet på den danske modedesigner Stine Goya.

Designeren har skabt en serie med navnet Fiora, som består af keramik med unikke mønstre, karakterfulde silhuetter og modige farvevalg. I serien findes krukker, en vægvase og klassiske vaser.

Passion og håndværk
Tro mod Kählers traditioner har Stine Goya arbejdet med historiske teknikker i udviklingen af de nye keramikprodukter. Ifølge designeren har arbejdet med keramik altid stået på ønskesedlen:

”Jeg har altid haft et stort ønske om at lave keramik, som er et helt andet materiale, end hvad jeg plejer at arbejde i. Der er noget lækkert over keramik, der jo starter som en blød masse, men som ender med at blive til et hårdt materiale, der er varigt og består”.

Læs også: En række udenlandske firmaer ønsker at købe Kähler

Stine Goya fortsætter:

”Kähler er en virksomhed med en spændende tradition for håndværk, og for mig er det virksomhedens lange historie med netop kunsthåndværkere og ikke mindst respekt for de gamle teknikker, der har været rigtig fin at gå ind i. Det har været sjovt at lave noget, der er anderledes end det, Kähler plejer at lave, men som samtidig har en stærk forbindelse til brandets historie.”

Det rigtige match
For Kähler kom samarbejdet med Stine Goya ind i billedet på det helt rigtige tidspunkt.

”Da muligheden for at arbejde sammen med Stine Goya bød sig, følte vi, at det var et helt rigtigt match. Stine har et skarpt øje for grafiske mønstre og ikke mindst en helt særlig evne til at tolke tidens strømninger inden for farver, formgivning og silhuetter. På den måde føler vi, at hun repræsenterer vores lange dekorationstradition, som er et bærende element i vores historie”, siger Jesper Holst Schmidt, som er administrerende direktør hos Kähler.

Læs også: Kähler vil være verdenskendt

Fiora, som vil være at finde i butikkerne fra oktober, består af tolv forskellige design i både mønstrede farvehistorier og ensfarvede blokfarver.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere