Her er 10 vilde tal om Temu
Bliv lidt klogere på din største konkurrent – næsten uanset, hvad du sælger.
Med værktøjer som lave priser, billig fragt og gamification er Temu på kort tid blevet en gigant i Danmark. Dansk Erhverv har samlet 10 punkter, der kan gøre os lidt klogere på vækstkometen, der praktisk talt handler med alt, og dermed også er konkurrent til praktisk talt alle danske virksomheder og detailbutikker.
- Næstmest benyttede netbutik i DK.
Temu stormer op på listen over de mest benyttede netbutikker i Danmark, hvor den kinesiske gigant nu kun overgås af Zalando.
- Flest produkter, der falder igennem i test.
Mange af de produkter, man kan købe på Temu, lever ikke op til europæiske krav og kan i flere tilfælde udgøre en sundheds- eller sikkerhedsmæssig risiko, særligt for børn. Det viser Forbrugerrådet Tænks undersøgelse af i aæt 38 varer fra forskellige produktkategorier, som de har købt på Temu.
- Downloaded over 85 millioner gange i Q2 2024.
Temu var den mest downloadede shopping-app på verdensplan i 2023 med 337,2 millioner downloads, 1,8 gange mere end Amazon Shopping.
- Fire ud af ti danske Temu-kunder handler mindst én gang om måneden hos Temu
Hver tredje danske forbruger handler hos Temu, og 4 ud af 10 af Temu kunderne gør det mindst én gang om måneden.
- Negativ NPS-score.
Temu er rykket ind i toppen af de mest brugte netbutikker i Danmark, men NPS afspejler langt fra dette, da Temu scorer lavest blandt de 10 mest benyttede netbutikker.
- En gennemsnitsordre er på 181 kr.
Gennemsnitsprisen per Temu-ordre er 181 kr, hvilket er markant lavere end de 810 kr., som er gennemsnitsprisen for danskernes normale køb på nettet.
- Cirka halvdelen af landets børnefamilier har købt ting på Temu.
Temu bliver brugt af alle forbrugergrupper i Danmark, men er ekstra benyttet hos nogle af dem – bl.a. børnefamilierne.
- På rekordtid er Temu blevet en VLOP (Very Large Online Platforms), der har over 45 millioner brugere om måneden i Europa.
Dette enorme antal månedlige brugere, som Temu har meddelt Kommissionen, ligger over tærsklen i forordningen om digitale tjenester, og Temu er derfor udpeget som meget stor onlineplatform.
- 2,3 milliarder varer under toldgrænsen på 150€ kommer ind i EU.
Ifølge Kommissionen blev der importeret 2,3 milliarder varer under toldgrænsen på 150€ til EU sidste år. Ser man på alle varer, var Kina sidste år største importleverandør og tegnede sig for 20,5% af de varer, der kom ind i EU. Tallet er således ikke kun Temu, men også Shein og AliExpress.
- 82 milliarder kr. i omsætning 1. kvartal af 2024.
Vækst hos onlineplatformene Temu og Pinduoduo hjalp ejerkoncernen bag, PDD Holdings, til en rekordhøj omsætning i første kvartal af koncernens regnskabsår. PDD Holdings omsætning steg således med 131 pct. til 86,9 mia. yuan (over 82 mia. kr.) i forhold til samme periode sidste år.