Grill og udekøkkener på årets spoga+gafa
De nyeste trends inden for grill og outdoor cooking fremvises på verdens største have- og grillmesse til juni under årets titel Responsible Gardens.
De nyeste trends inden for grill og outdoor cooking fremvises på verdens største have- og grillmesse til juni under årets titel Responsible Gardens. Og der er sket en rivende udvikling, både indenfor madtilberedning og produkter det seneste år. Det skriver Koelnmesse i en pressemeddelelse.
Den øgede interesse fra forbrugerne for personlig tilpasning er afspejlet i udbyddet af grill- og udekøkkenmarkedet. En af årets største trends er nemlig modulopbyggede løsninger og det betyder, at forbrugeren, afhængig af ønsker, budget og plads i haven, kan få personaliseret den løsning inden for grill og udekøkken der passer præcis til dem.
En anden trend på spoga+gafa er i tråd med tidens behov for fordybelse og nostalgi, nemlig traditionelle tilberedningsmetoder udendørs. Der ses en opblomstring i støbejernskøkkengrej, som lader forbrugerne lave mad over åben ild - og så skal grillhandskerne være i læder.
Omvendt er der dog også en øget forespørgsel på præcisionsværktøj når det kommer til madfremstilling udendørs. De nye griller og udeovne tilbyder forbrugeren ekstreme temperaturer på op mod 800 grader, blot ved at trykke på en knap, mens varmen kan overvåges og styres på digitale displays. Dette kan både forbedre madkvaliteten og øge bæredygtigheden ved at undgå lang tids opvarmning og spildvarme.
Og netop bæredygtighed spiller en rolle i trendsne på spoga+gafa 2024. Udover det overordnede tema Responsible Gardens kalder forbrugertrends også på mindre forurenende opvarmningsformer til grillen. Det er særligt kulopvarmning der fremstilles af nye materialer, som forurener mindre, både i fremstilling og brug. Kul udvundet af hårdttræ giver både længere aktiv varmetid og mere aromatisk smag mens duftsvag japansk brinchotan giver mindre røgudvikling.
Til sidst er der noget for grillentusiasterne på farten. Bærbart udstyr har længe været et hit, men på spoga+gafa tages den mobile komfort lidt længere: bålfade der kan foldes eller højdejusteres, bærbare pizzaovne, batteridrevne kulstartere og brændehylden, der kan omdannes til en bænk, gør det muligt at nyde madlavning i det fri hvor som helst.
spoga+gafa finder sted 16-18 juni i Köln.
For mere information, se her.
IDL