24.09.2021  |  Business  |  Branchenyt

Færre unge shopper online

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at færre unge mellem 16 og 19 år shopper online. Til gengæld handler de unge ofte online i udlandet.

Fra 2019 til 2021 har 8 procentpoint flere danskere foretaget et køb på en hjemmeside. Hvor det i 2019 var 74 procent af den danske befolkning, der havde shoppet online, er tallet for 2021 på hele 82 procent. Det skriver DI Handel.

Den tendens har også været synlig, når der ses på tværs af de forskellige aldersgrupper i Danmark over en to-årig periode. De ældre har oplevet de klart største stigninger i andelen, der nu foretager online køb.

Den mindste stigning står den unge aldersgruppe mellem 16-19-årige for. De har fra 2019 til 2021 set en lille stigning på 3 procentpoint. Faktisk ses der et fald i onlineshopperiet fra 2020 til 2021. Således har 4 procentpoint færre unge foretaget et køb på internettet. 

Selvom denne andel er faldet, er det alligevel den yngre aldersgruppe, der køber flest ting på nettet fra udenlandske forhandlere. Her ses det, at 51 procent af de unge, der har onlineshoppet inden for de sidste 12 måneder, har købt varer fra forhandlere inden for EU – 23 procent har købt produkter fra forhandlere uden for EU.

- HCL

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere