04.06.2018  |  Kitchen  |  Udstyr

En verden i farver

For Design & Brand Manager Michael Bruun hos Zone Denmark og designer Tilde Nygaard fra VE2 er verden alt andet end sort/hvid. Der skal kulør på de produkter, vi omgiver os med, så øjnene kan gå på opdagelse og spise sig mætte på en palet af stimulerende og opløftende farvenuancer.

Dare to be colourful. Så kontant er Design & Brand Manager Michael Bruun, da han bliver bedt om at beskrive Zone Denmark’s syn på form, funktion og ikke mindst farver. ”Verden er i farver”, siger han.

”Det samme er Zone Denmark’s produktunivers. Lad os alle i fællesskab sætte lidt mere kulør på livet, og det mest nærliggende er at begynde inden for hjemmets fire vægge. Derfor indleder vi vores produktkatalog med opfordringen Dare to be colourful”, fortæller Michael Bruun med begejstring i stemmen og fortsætter: ”Der er rigeligt med sortseere i denne verden. Lad os være mere positive og nuancerede”. 

Den indstilling og opfattelse deler han med designer Tilde Nygaard fra designertrioen VE2, som samarbejder med Zone Denmark om at skabe nyt eller genfortolke velkendt design med nye detaljer og funktioner. For hende er arbejdet med farver en mere eller mindre ubevidst og kontinuerlig proces, kombineret med et helt bevidst stykke arbejde, hvor hun flere gange om året sammensætter nye farvepaletter til forskellige produktkollektioner.

”Det er lidt en on-going proces og en indbygget del af mig som person at tænke i farver. Jeg bliver inspireret til både farvekombinationer og helt særlige nuancer, hvor end jeg bevæger mig. Modeverdenen er en fantastisk inspirationskilde, men også naturen er fyldt med de smukkeste farver og helt fine nuancer, som vækker en følelse eller en reference til noget velkendt. Farver har evnen til at binde ting sammen og skabe et univers og en stemning. Det er ret fantastisk, hvad man kan med farver”, forklarer Tilde Nygaard og tilføjer: ”Hver gang jeg er på stranden, er lommerne fyldt med sten i flotte farver. Mit skrivebord er altid fyldt med farveprøver. Og på min instagram-profil gemmer jeg smukke farvekombinationer. Det bruger jeg i mit arbejde, når en kollektion eller et produkt skal farvesættes”. 

Hun og Michael Bruun er enige om, at det handler om mere end blot at finde en farve. Det gælder om at kunne se, hvilke farver der passer godt sammen og samtidigt fungerer individuelt. ”Vi er ofte mange gange frem og tilbage mellem Zone-teamet og os tre hos VE2, før vi kan nikke til den helt rigtige nuance. For det er en hårfin balance, der gør, om en farve fungerer efter hensigten og sender det “rigtige” signal og skaber den rette stemning”, understreger Tilde Nygaard.

Michael Bruun supplerer og fortæller: ”Vores designs er ofte multifunktionelle, og på den måde beriges forbrugerne med flere oplevelser – både i forhold til brugen og udtrykket. De rummer den overraskende løsning, det lækre materialevalg og det ekstra touch, som ligger i Zone Denmark’s dna”. Tilde Nygaard nikker bekræftende: ”En ting er, hvordan vi som designere tænker en kollektion, men endnu mere interessant og givende er det at se, hvordan folk vælger at bruge vores design. De bygger videre på vores idé og personliggør produkterne i deres univers. Det giver en følelse af stolthed at have designet noget, folk kan identificere sig med”. 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere