Det perfekte resultat på den professionelle måde

Rigtig mange forbrugere søger nu kvaliteten. De går op i, hvad der spises, og de betaler gerne for bedre madvarer. Derfor er Sous Vide-tilberedningen en herlig ting at kunne introducere for forretningens kunder.

OBH’s Sous Vide Gourmet Cooker er en nyhed, som butikkerne kan præsentere for de forbrugere, der har taget den nye mad- og køkkentrend til sig..

Hvor tit har man ikke siddet på en restaurant og tænkt, at det dog var utroligt så veltilberedt en bøf eller en steg har været, og ønsket at kunne gøre kunsten efter i sit eget køkken? Det kan man faktisk, for hemmeligheden bag restauranternes veltilberedte kød er, at rigtig mange professionelle kokke tilbereder kødet efter sous vide-metoden.

”Princippet i Sous Vide er, at maden tilberedes ved meget præcis temperatur. Rødt oksekød skal f.eks. være ca. 54-57 grader. Derfor giver det ikke mening at opvarme kødet i en 200 grader varm ovn, eller gennemstege på en glohed stegepande, der ødelægger en masse celler i kødet, når overfladen og de yderste lag af kødet kommer op på temperaturer langt over de ønskede fx 54 grader!”, fortæller Customer Marketing Manager, Ken Bloch-Frederiksen fra OBH Nordica, der også introducerer en Sous Vide Gourmet Cooker til privat brug. 

Med Sous Vide metoden får man et stykke kød, der er perfekt tilberedt hele vejen igennem. 

Kødet marineres og vakuumeres, for at beskytte det mod direkte kontakt med vandet(ved brug af vandbad), og for at holde på kødets naturlige saft. Efter vakuumpakningen varmebehandles madvaren i Sous Vide gryden. 

”Vandet i Sous Vide gryden bruges udelukkende som et medium til at overføre temperatur, og vakuumeringen beskytter kødet og gør, at man kan smagsgive kødet meget kraftigt, da kødet altid er i berøring med krydringen eller marinaden”, forklarer Ken Bloch-Frederiksen.

Da varme ligeledes mørner kødet, kan man faktisk ”forbedre” et dårligere stykke kød (fx en culotte) væsentligt ved at varmebehandle det over en længere periode. fx 10-12 timer. På denne måde vil en culottesteg blive mør, lækker og indbydende. 

En mørbrad, som i forvejen er mør, skal blot have mellem halvanden til to timer i Sous Vide gryden. 

Når kødet er færdigtilberedt i Sous Vide gryden, mangler man blot at lave kødets stegeskorpe. 

Ved bøffer kan dette ske på en glohed stegepande, mens man normalt vil benytte grillen i ovnen til at lave en stegeskorpe på en steg. Kødet skal have kortest mulig tid, således at stegeskorpen opstår på ydersiden. En bøf skal max. have 1 min på hver side. 

Kort fortalt: 

  • Kødet marineres og vakuumere
  • Maden tilberedes ved lav temperatur i Sous Vide gryden 
  • Kødet bliver tilberedt perfekt - hele vejen igennem 
  • Stegeskorpen skabes ved stegepande eller glohed ovn.

Formex

Sponseret

Kreativitet og bæredygtighed i fokus på Formex i januar

Formland

Sponseret

Speak Up!

Relateret indhold

20.01.2025J.A Sundqvist AB

Sponseret

Forårsnyheder 2025

13.01.2025Designbase.dk

En gastronomisk oplevelse

02.01.2025Witt

Sponseret

Witt Denmark A/S overtager distributionen af Outdoorchef-produkter på det nordiske marked og i UK.

21.11.2024F&H Group A/S

Sponseret

Termokande-nyhed fra Zone taler ind i tidsånden

14.11.2024Witt

Sponseret

Revolutioner din juiceoplevelse – Mød Witt by Kuvings AUTO10

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Stilfuld og effektiv affaldssortering

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Køkkenklassikere nu i genanvendte materialer

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Hvad kræver det at blive Verdens bedste kok?

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TrendSet Munich
Messe
Trendset i München

FYRVÆRKI AF IDÉER, PRODUKTER OG TRENDS

Dato

31.01.2025

Sted

Am Messesee 6, 81829 München

Formland
Messe
Formland Spring 2025

Nordens mest inspirerende design- og interiørmesse

Dato

02.02.2025

Tid

10:00

Sted

Herning

Formex
Messe
Stockholm Furniture Fair

Welcome to Stockholm Furniture Fair, Scandinavia’s leading platform for design, furniture, architecture and lighting. Held annually in Stockholm, Sweden, the fair attracts architects, designers, interior decorators, buyers, and enthusiasts from all around the world. Stockholm Furniture Fair is a platform for business and networking as well as product launching and new innovations.

Dato

04.02.2025

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Dimex
Messe
Creativeworld Trends 2025: Gåture fuld af inspiration

Kreativitetens hjerte slår i Frankfurt: Creativeworld er ikke kun verdens førende messe for kreative og gør-det-selv-produkter, men også en platform for fantasifulde og overraskende nye trends. De tre nye trendverdener "LET'S TAKE A WALK... in the city", "LET'S TAKE A WALK... in the garden" og "LET'S TAKE A WALK... in the forest" giver ren inspiration og vil give udstillere og besøgende et overblik live fra 7. til 10. februar.

Dato

07.02.2025

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Dimex
Messe
Home of Consumer Goods byder i 2025 på nyt brand-område

Alt er centreret omkring networking: Trioen Ambiente, Christmasworld og Creativeworld udvider igen sin position som det globale omdrejningspunkt for den moderne livsstil, sæsonbestemte dekorationer og kreative produkter under paraplyen Home og Consumer Goods fra 7. til 10. februar 2025.

Dato

07.02.2025

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Dimex
Messe
Focus på design! Nyt brand-område på Ambiente 2025

”Interior Looks” er det nye højdepunkt på Ambiente Living: Brand-området åbner adgang til nye købergrupper for udvalgte møbel- og interiørmærker - med fokus på den internationale hospitality og kontraktforretning. Oplev det på Ambiente fra 7. – 11. februar.

Dato

07.02.2025

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Copyright 2023