Det perfekte resultat på den professionelle måde

Rigtig mange forbrugere søger nu kvaliteten. De går op i, hvad der spises, og de betaler gerne for bedre madvarer. Derfor er Sous Vide-tilberedningen en herlig ting at kunne introducere for forretningens kunder.

OBH’s Sous Vide Gourmet Cooker er en nyhed, som butikkerne kan præsentere for de forbrugere, der har taget den nye mad- og køkkentrend til sig..

Hvor tit har man ikke siddet på en restaurant og tænkt, at det dog var utroligt så veltilberedt en bøf eller en steg har været, og ønsket at kunne gøre kunsten efter i sit eget køkken? Det kan man faktisk, for hemmeligheden bag restauranternes veltilberedte kød er, at rigtig mange professionelle kokke tilbereder kødet efter sous vide-metoden.

”Princippet i Sous Vide er, at maden tilberedes ved meget præcis temperatur. Rødt oksekød skal f.eks. være ca. 54-57 grader. Derfor giver det ikke mening at opvarme kødet i en 200 grader varm ovn, eller gennemstege på en glohed stegepande, der ødelægger en masse celler i kødet, når overfladen og de yderste lag af kødet kommer op på temperaturer langt over de ønskede fx 54 grader!”, fortæller Customer Marketing Manager, Ken Bloch-Frederiksen fra OBH Nordica, der også introducerer en Sous Vide Gourmet Cooker til privat brug. 

Med Sous Vide metoden får man et stykke kød, der er perfekt tilberedt hele vejen igennem. 

Kødet marineres og vakuumeres, for at beskytte det mod direkte kontakt med vandet(ved brug af vandbad), og for at holde på kødets naturlige saft. Efter vakuumpakningen varmebehandles madvaren i Sous Vide gryden. 

”Vandet i Sous Vide gryden bruges udelukkende som et medium til at overføre temperatur, og vakuumeringen beskytter kødet og gør, at man kan smagsgive kødet meget kraftigt, da kødet altid er i berøring med krydringen eller marinaden”, forklarer Ken Bloch-Frederiksen.

Da varme ligeledes mørner kødet, kan man faktisk ”forbedre” et dårligere stykke kød (fx en culotte) væsentligt ved at varmebehandle det over en længere periode. fx 10-12 timer. På denne måde vil en culottesteg blive mør, lækker og indbydende. 

En mørbrad, som i forvejen er mør, skal blot have mellem halvanden til to timer i Sous Vide gryden. 

Når kødet er færdigtilberedt i Sous Vide gryden, mangler man blot at lave kødets stegeskorpe. 

Ved bøffer kan dette ske på en glohed stegepande, mens man normalt vil benytte grillen i ovnen til at lave en stegeskorpe på en steg. Kødet skal have kortest mulig tid, således at stegeskorpen opstår på ydersiden. En bøf skal max. have 1 min på hver side. 

Kort fortalt: 

  • Kødet marineres og vakuumere
  • Maden tilberedes ved lav temperatur i Sous Vide gryden 
  • Kødet bliver tilberedt perfekt - hele vejen igennem 
  • Stegeskorpen skabes ved stegepande eller glohed ovn.

Formex

Sponseret

Kreativitet og bæredygtighed i fokus på Formex i januar

Formland

Sponseret

Speak Up!

Relateret indhold

21.11.2024F&H Group A/S

Sponseret

Termokande-nyhed fra Zone taler ind i tidsånden

14.11.2024Witt

Sponseret

Revolutioner din juiceoplevelse – Mød Witt by Kuvings AUTO10

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Stilfuld og effektiv affaldssortering

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Køkkenklassikere nu i genanvendte materialer

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Hvad kræver det at blive Verdens bedste kok?

11.11.2024EVA SOLO

Sponseret

Eva Solo: Sådan måler vi klimaftrykket fra design til bortskaffelse

24.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Nyhed i SINGLES-serien: FSC-certificeret skærebræt med unik detalje

24.10.2024F&H Group A/S

Sponseret

Håndlavet stentøj fra Villa Collection Denmark

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

11.01.2025

Tid

10:00

Sted

Hamborg

TRADE POINT A/S
Messe
“Together 2025”: A new exclusive collaboration replacing IMM Cologne in January

Danish design takes center stage this January as 10 leading Danish design companies join forces to host a new exclusive in-house fair from January 13–17, 2025. The event, titled “Together 2025” replaces the traditional IMM Cologne week with a coordinated showcase of Danish innovation, style, and craftsmanship.

Dato

13.01.2025

Tid

10:00

Sted

Denmark

Dimex
Messe
HEIMTEXTIL 2025: Tæpper og måtter boomer

Efter successen sidste år får produktgruppen tæpper endnu mere fokus med dobbelt så mange udstillere fra tæppebranchen på Heimtextil 2025 fra 14. - 17. januar.

Dato

14.01.2025

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Dimex
Messe
Heimtextil - International messe for bolig- og kontrakttekstiler

Den internationalt unikke platform for bolig- og kontrakttekstiler og tekstildesign. Oplev sæsonens trends, tekstil bæredygtighed, verdens største udvalg af boligtekstiler samt produkt- og informationstilbud til boligindretning, gæstfrihed og megatrend søvn. Globalt kombineret og passioneret præsenteret.

Dato

14.01.2025

Tid

10:00

Sted

Frankfurt

Maison&Objet
Maison&Objet

Oplev det bedste inden for design og interiør på Maison&Objet 2025 i Paris, en førende global begivenhed for professionelle i design- og livsstilsindustrien.

Dato

16.01.2025

Sted

Paris Nord Villepinte Exhibition Centre

Formex
Messe
Formex

Formex – the most important meeting place for Nordic interior design

Dato

17.01.2025

Tid

10:00

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023