08.11.2016  |  Business  |  Branchenyt

Danskerne er klar til at købe masser af julegaver

”Der er lagt op til en god julehandel i år”, lyder det fra PriceRunners direktør Martin Andersen.

Danskerne har lagt krisen bag sig, og juleaften i år bliver lidt af en gavefest, da vi er klar til at bruge flere penge på gaver, end vi gjorde sidste år. Det viser en ny undersøgelse foretaget af forbrugertjenesten PriceRunner.

For niende år i træk har PriceRunner gennemført juleundersøgelsen, hvor 4.000 personer har deltaget i løbet af uge 41 og 42. Konklusionen er, at mere end 20 procent er klar til at bruge flere penge på julegaver i år sammenlignet med sidste år, mens resten forventer at bruge det samme beløb på gaver som i 2015. Gavebudgettet er i gennemsnit op til 4.000 kroner.

Læs også: Billedserie: Så er det jul igen...

”Der er lagt op til en god julehandel i år. Forbrugerne har flere penge til at købe julegaver for og det bliver især net-butikkerne, der bliver de store vindere i årets julehandel, ” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

Gaver til boligen på en 7. plads
På listen over de mest populære julegaver ligger penge, gavekort til shopping og mobiltelefoner i top tre.

Kategorien ’bolig, dekoration og indretning’ ligger desuden højt på listen over danskernes juleønsker – nemlig på en syvende plads.

”De bløde pakker får uden tvivl et comeback i år, mens vi også vil se, at alt hvad der kan købes af lækre ting til boligen, som for eksempel vaser, vil fylde godt op under juletræet,” siger Martin Andersen.

Julegaverne bliver desuden i høj grad købt online, viser undersøgelsen, hvor 40 procent af deltagerne giver udtryk for, at de i år vil købe flere gaver online, end de gjorde sidste år.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere