5 hurtige til Anette Eckmann
Anette Eckmann er en moderne businesskvinde med fokus på busi(y). Udover at have stået for trendområderne på Formland i mere end 30 år, rådgiver hun kunder både herhjemme og i udlandet i trends og styling, og så skriver hun artikler og kogebøger. Læs her et kort interview med Anette Eckmann om at skabe en trend, og om hvad hun skal arbejde med i fremtiden.
Hvordan har udviklingen i trenden ændret sig igennem årene?
I dag får man hurtigere færden af en ny trend via SOME - de sociale medier påvirker os alle, og er man hurtig til at opsnappe de nye vilde tendenser i markedet, kan man sætte skub i sin business meget hurtigere end tidligere. En stor inspiration for mig og en måde, hvorpå man kan drive en trend.
Hvordan synes du Formland har udviklet sig gennem årene?
Formland har altid været fremsynet, og messen har altid lagt stor vægt på inspirationsområder, læring, vidensdeling, og det at hjælpe indkøberne med at få masser af inspiration med hjem. Formland er helt speciel, og Herning som messeby er meget åben, venlig og imødekommende. Formland er menneskelig - det har vi ALLE brug for i en susende travl hverdag.
Hvordan er det at være med til at skabe en trend?
Jeg har arbejdet seriøst med at tolke tidens tendenser igennem snart 35 år. Den viden har jeg fået lov til at visualisere to gange om året i mere end 30 år på Formland. Det har været en stor glæde og et stort stykke arbejde for mig. De færreste kan vist forestille sig, hvor mange elementer, der skal til, for at samle et puslespil på ofte 200 - 500 kvm. Fra ideen til tankerne, og udførelsen og den endelige afvikling. Formland har givet mig lov til - subjektivt at tolke tidens tendenser. Det har været fantastisk!
Hvad kræver det at skabe en trend?
Det kræver, at man kan tro på sig selv og sin mavefornemmelse, og at man tør STÅ FAST på de signaler, der dukker op løbende. At holde sig orienteret bredt inden for samfundet via aviser, bøger, film, diverse SOME - REJSE ud, deltage i konferencer og kurser. At BRUGE SINE EVNER konstruktivt - at elske sit job, og at have verdens bedste kunder. Og så har jeg haft de bedste medarbejdere igennem tiden til at hjælpe mig.
Du har nu efter 30 år valgt at stoppe med at lave trendområder til Formland, hvad skal du så nu?
Lige nu er jeg i gang med et oplæg til et stort trendområde på FOODEXPO i MCH marts 2018. Og så har jeg masser af andre spændende opgaver i pipeline. Det bliver SÅ spændende for mig at se, hvordan den nye generation vil tolke temaet TREND på en kommerciel markedsplads som Formland.
Jeg har igennem årene, sideløbende med Formland, haft rigtig mange andre kunder. Jeg har i årevis leveret artikler til diverse danske medier, og magasiner i hele verden. Jeg fungerer i perioder som design- og indkøbskonsulent for diverse firmaer i Danmark og i udlandet. Jeg arbejder som stylist og står for kataloger og pressebilleder. Jeg arbejder som brandkonsulent, afholder foredrag og workshops, og jeg har lige sagt ja til min første bestyrelsespost i et dansk/italiensk firma. Desuden skriver jeg kogebøger. I maj var jeg i Norge, hvor jeg afviklede en workshop for 30 norske kokke. Desuden administrerer jeg pt 2 INSTAGRAM profiler. OG jeg er medlem af Bo Bedres Design Award komite.