2025 vil byde på færre konkurser

Efter et par år med store stigninger i antallet af konkurser vil der på en global skala være færre konkurser i 2025. Det spår Danmarks ledende kreditforsikringsselskab Atradius.

Foto: 123RF.com

Verden over vil færre virksomheder med al sandsynlighed dreje nøglen om næste år. Det er godt nyt for danske eksportvirksomheder, der kan handle mere sikkert med udenlandske handelspartnere. Men før det bliver bedre, vil det først blive værre på flere vigtige eksportmarkeder som Sverige, Italien, USA og Nederlandene. Her forventer Danmarks ledende kreditforsikringsselskab, Atradius, at konkurstallet fortsat vil stige i 2025.

I Danmark mener Atradius allerede nu, at der vil ske et fald i antallet af konkurser året ud. Antallet af udeblevne betalinger har været markant lavere i Q3 end i Q1 og i Q2. Det oplyser Atradius’ administrerende direktør Jesper Daugaard Faurby.

“I løbet af 2024 har vi oplevet, at antallet af konkurser er blevet mere stabilt, og med de nye positive rentemeldinger fra USA og en dansk økonomi, der performer rigtig godt, forventer vi, at antallet af konkurser vil være mærkbart lavere i de sidste måneder af 2024, end de var i de tre første kvartaler,” siger han.

Krigstrommer og rentesænkninger

Udviklingen er i høj grad afhængig af renteudviklingen, og at der ikke sker en eskalering af situationen i Mellemøsten. Begge dele kan nemlig gøre det dyrere for virksomheder at operere og ramme dem på arbejdskapitalen. Når det er sagt, så er den aftagende inflation - og de deraf afledte rentesænkninger - godt nyt for konkursudviklingen. Her er det imidlertid vigtigt at påpege, at der for mange virksomheder vil gå en rum tid, før effekterne kan ses på top- og bundlinje.

Atradius’ administrerende direktør Jesper Daugaard Faurby. Foto: Atradius

“Under COVID-pandemien var der masser af statsstøtte og et kunstigt lavt antal konkurser verden over. Efterfølgende skulle virksomheder betale lån tilbage, og de såkaldte zombievirksomheder, der blev holdt kunstigt i live på grund af COVID-midler, gik så konkurs,” siger Jesper Daugaard Faurby og understreger, at det vil have en positiv effekt i 2025, at erhvervslivet endelig er ude på den anden side af dette.

Efter COVID har de fleste markeder oplevet et konkursniveau, der oversteg det normale. Mens konkursniveaet forventes at falde igen i lande som Danmark, Sverige, Østrig og Canada, så er der også markeder som Storbritannien og Schweiz, hvor Atradius forventer, at antallet af konkurser vil forblive højere, end det var inden pandemien. Her vil der dermed tegne sig en ny normal.

“Alt i alt er der gode toner for 2025, når det kommer til konkurser. Hvis vi undgår nye globale kriser, tror vi i Atradius på, at man som dansk eksportør vil opleve, at der vil være en lavere risiko for at tabe penge på kredithandel næste år. Verden er dog foranderlig, så robust kreditstyrring vil fortsat være en vigtig nøgle til at undgå tab,” siger Jesper Daugaard Faurby.

EVA SOLO

Sponseret

Lysende kunstværker

Formland

Sponseret

Speak Up!

Relateret indhold

09.10.2024Designbase.dk

imm cologne 2025 aflyses

09.10.2024Designbase.dk

Forbrugerombudsmanden griber ind over for influenter

09.10.2024Designbase.dk

Nu åbner pulje på 115 mio. kr. til mere liv i bymidter

08.10.2024Designbase.dk

2025 vil byde på færre konkurser

08.10.2024Designbase.dk

Her er 10 vilde tal om Temu

07.10.2024Designbase.dk

Tid til at tænke på julegaver til medarbejderne

03.10.2024Designbase.dk

Få overblik EU's digitale regulering

03.10.2024Designbase.dk

Bliv ramt af et cyberangreb

Hold dig opdateret med designbase.dk

Bliv en del af design- og interiørbranchens eksklusive fællesskab. Få indsigt i de nyeste produkter, trends og tendenser, spændende interviews, temaer, unikke jobtilbud og spændende events.

Se flere temaer

Events

Se alle
IHGF
Messe
IHGF Delhi Fair 2024

Det bedste af Indiens håndværk

Dato

16.10.2024

Tid

09:00

Sted

India Expo Center & Mart, Greater Noida, Delhi-NCR

Dimex
Messe
Nordstil - Bestillinger afgives i nord

Som det nordlige knudepunkt tiltrækker Nordstil hvert år adskillige købere om bord - det er her den nordtyske detailhandel og mange flere bestiller innovative produkter til deres sortiment. Masser af impulser og et udvalg af produkter, der ikke er andre steder i sigte i norden!

Dato

11.01.2025

Tid

10:00

Sted

Hamborg

Dimex
Messe
HEIMTEXTIL 2025: Tæpper og måtter boomer

Efter successen sidste år får produktgruppen tæpper endnu mere fokus med dobbelt så mange udstillere fra tæppebranchen på Heimtextil 2025 fra 14. - 17. januar.

Dato

14.01.2025

Tid

08:00

Sted

Frankfurt am Main

Dimex
Messe
Heimtextil - International messe for bolig- og kontrakttekstiler

Den internationalt unikke platform for bolig- og kontrakttekstiler og tekstildesign. Oplev sæsonens trends, tekstil bæredygtighed, verdens største udvalg af boligtekstiler samt produkt- og informationstilbud til boligindretning, gæstfrihed og megatrend søvn. Globalt kombineret og passioneret præsenteret.

Dato

14.01.2025

Tid

10:00

Sted

Frankfurt

Maison&Objet
Maison&Objet

Oplev det bedste inden for design og interiør på Maison&Objet 2025 i Paris, en førende global begivenhed for professionelle i design- og livsstilsindustrien.

Dato

16.01.2025

Sted

Paris Nord Villepinte Exhibition Centre

Stockholmsmässan
Messe
Formex

Formex – the most important meeting place for Nordic interior design

Dato

17.01.2025

Tid

10:00

Sted

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Copyright 2023