Ud af det blå
Populære klassikere i en ny og frisk farve repræsenterer begyndelsen på et nyt og spillevende kapitel. Det er hvad Royal Copenhagen stiller i udsigt med præsentationen af en helt ny farvelinje.
En blød men stadig livlig koral nuance beriger mønsteruniverset på Royal Copenhagens seneste kollektion, Koral Musselmalet Halvblonde og Koral Riflet Blonde. Det første skridt hen mod en mere ekspressiv anvendelse af farver på den alsidige og traditionsrige porcelænsfabrik.
Royal Copenhagen kigger endnu engang tilbage i historien for at skabe fremtidens design. I det lys er det helt naturligt, at virksomheden nu giver to klassikere en opdatering. Koral Halvblonde har sit afsæt i det klassiske Musselmalet Halvblonde, som med stor succes blev introduceret af porcelænsfabrikkens kreative direktør Arnold Krog i 1888. Nøjagtig 90 år senere, i 1978, blev Krogs elegante halvblonde inspirationskilden til den minimalistiske Prinsesse-kollektion, som i dag er fundamentet for Koral Riflet Blonde-kollektionen.
De to nye kollektioner er ikke blot historisk forbundne i kraft af dekorationernes karakter, de står også som et vidnesbyrd på kunsthåndværkernes historisk lange indsigt i farver.
Farveeksperimenter er en velintegreret del af arbejdsmetoderne hos Royal Copenhagen. Lige siden porcelænsfabrikkens tidligste historie i slutningen af 1700-tallet har kunsthåndværkerne skabt spektakulært, multifarvet porcelæn som eksempelvis den ikoniske Flora Danica-kollektion og figurer i alle regnbuens farver. I slutningen af 1800-tallet præsenterede man blandt andre en hindbærrød kollektion, som blev inspirationskilden til Koral-kollektionen. Designteamet hos Royal Copenhagen har længe arbejdet på at give den hindbærrøde farve et mere underspillet og anvendeligt udtryk. Senior Designer Rikard Leander forklarer: “Ved at klæde de klassiske mønstre i koral tilføjer vi en farve, som opleves moderne og tidløs på samme tid. Det er en farve, som står stærkt i sin egen ret, samtidig med, at den spiller fint sammen med den blå. På den måde udvides mulighederne for at kombinere dele på tværs af stel, som vi ved, at mange af vores samlere sætter pris på”.
-PF