Middag med variation, farve og skønne detaljer
Horeca-afdelingen på Ambiente er fortsat den ubestridte globale leder for alt det, der sætter fokus på det smukt dækkede bord og former morgendagens køkkener.
Foto: Messe Frankfurt
På årets Ambiente viste udstillere fra 170 nationer en bred vifte af produktinnovationer med nye funktioner, unikke designs og en trend-forward farvepalet.
Især bæredygtighed er fortsat et stadig vigtigere købskriterium for forbrugerne. For at hjælpe med at navigere i de omfattende tilbud giver Ethical Style-programmet fra messetrioen for forbrugsvarer i Frankfurt værdifuld vejledning.
"I ti år nu har vores Ethical Style-program hos Ambiente, Christmasworld og Creativeworld samlet kurateret udbud og efterspørgsel efter bæredygtige produktserier," siger Julia Uherek, Vice President of Consumer Goods Fairs, og hun reflekterer over succesen med dette særlige initiativ.
"Alene i år bød Ambiente velkommen til 125 nyligt certificerede udstillere."
Ethical Style-programmet har identificeret bæredygtige produkter i ti år.
Trends til bord og køkken
Et smukt dækket bord er fortsat hjertet, når det handler om hospitality. Som reaktion på økonomisk udfordrende tider udstråler porcelæn og glas optimisme og glæde. Blomsterdesign og bløde pastelfarver tilføjer et nostalgisk retro-touch til borddækningen, og som supplement til disse ses delikat tonede drikkeglas og bestik med antikke overflader eller med teksturerede overflader, der inviterer til berøring.
Foto: Messe Frankfurt
Mens den klassiske blå stadig er en favorit indretningsfarve, dukker en fed grøn op som en selvsikker ny trend, der symboliserer håb og elegance, når den kombineres med guld- og sølvaccenter.
Trenden med at præsentere mad på flere niveauer, populær i fine dining, er på vej ind i private hjem. Håndlavede keramiske looks er også fortsat en forbrugerfavorit, der tilskynder til miks og match-kreativitet.
Farverige accenter er også på vej ind i køkkenet. Gryder, pander og køkkentilbehør kommer i moderigtige nuancer af rosa, lyseblå og salviegrøn. En fed orange kombineret med retro-inspirerede former fremkalder 1970'ernes eksperimenterende ånd.
Samtidig fokuserer køkkenmaskiner på høj funktionalitet. Trykkogere forbliver mere relevante end nogensinde, mens kraftfulde bordblendere med ekstra funktioner som varmefunktioner vinder popularitet.
PFAS-fri belægninger på køkkengrej og ikke-giftige materialer i to-go-kopper og drikkeflasker er ved at blive den nye standard. Gennemtænkt designede opbevarings- og organiseringssystemer, der er tilpasset de nyeste farvetrends til bord og køkken, sikrer orden og bekvemmelighed i husholdningen. En blanding af veletablerede brands og kreative nytilkomne har altid været en af Ambientes vigtigste styrker.
"Det er her, detailhandlere finder deres kernesortimenter og unikke højdepunkter til deres butikker. De innovationer, der afsløres her, bestemmer kursen for branchens fremtid," forklarer Michael Berz, formand for Association for Cookware and Tableware Retailers.
"Ambiente er den globale guldstandard for spise- og bordkultur." Thomas Kastl, direktør for Ambiente Dining, uddyber: "Den høje grad af international enighed blandt besøgende og den stærke tilstedeværelse af globale leverandører bekræfter, at messen leverer præcis, hvad markedet har brug for: en effektiv, inspirerende og fremsynet platform for vellykkede forretningsaftaler – en gang om året i Frankfurt