04.08.2015  |  Kitchen  |  Udstyr

Smagen af god sort kaffe

Indhold fra partner Hvad er dette?

De gode kaffebønner og deres aromaer kommer til at stråle med den rigtige brygning. Moccamaster er designet og udviklet til at give bønnerne de bedste betingelser for at folde sig ud.

Sort kaffe er på hastig indtog og overhaler både den mælkeskummende latte og den hurtige espresso indenom. Der er nemlig mode i kaffe, og du kan lige så godt, først som sidst, lære at elske smagen af den ufortyndede, rene sorte kaffe. Og vil du være din egen barista, kræver det friskmalede kvalitetsbønner og en dygtig kaffemaskine.

Hvis du er i tvivl om det er tilfældigt, når urbane hipstere flasher en kop to-go-kaffe fra yndlings kaffebaren, så lad dig overbevise af modeguruen Uffe Buchard, der udråber kaffen til det nye sort, altså vel at mærke sort kaffe:

”Der er for længst gået mode i kaffen. Signalet i, hvem der maler dine bønner, og hvem der brygger dit deliciøse daglige kaffemix, er lige så betydningsfuldt på imagefronten som tasken på din arm og lakfarven på dine negle. Kaffekulturen og koffeinfixet er blevet symbolet på den eftertragtede travle urbane livsstil” siger Uffe Buchard.

Dyrk din indre barista

Baristaer er de nye helte ligesom kokke har været det i mange år, men det ligger også i tiden, at være sin egen barista. Det behøver ikke at være så svært.

En god kop kaffe er resultatet af mange faktorer. Først og fremmest er det vigtigt at udvælge kaffebønnerne, og det er oplagt og spændende, at smage og udforske forskellige sorter og bønner fra forskellige områder. Og her er det oplagt at prøve sig frem - for at finde den bønne, du bedst kan lide på forskellige tidspunkter af døgnet – til morgenmaden, om eftermiddagen og efter en god middag. 

Danskerne er et af verdens mest kaffedrikkende folkefærd. Mellem tre og fire kopper kaffe nedsvælger vi i gennemsnit. Hver dag, året rundt. 

”Kunsten er at få kaffebønnerne til at stråle, og det kræver både omhu og omtanke. Du kan ikke sminke eller gøre en dårlig kaffe bedre, men du kan let komme til at spolere en god kaffe under brygningen,” forklarer chefsommerlier Thilde Maarbjerg, tidligere Restaurant Kong Hans og nu tilknyttet Løgismose. Hun underviser nu i kunsten at smage på kaffe.

Vandet må eksempelvis ikke være spilkogende, men skal have en temperatur på mellem 92 og 96 grader, og lige præcis den temperatur har vandet, når det løber igennem filteret på en Moccamaster kaffemaskine.

Guide til den sorte kaffe

1. Vælg gode kvalitetsbønner og prøv bønner fra forskellige områder fx Guatemala, Kenya eller Nicaragua
2. Malet kaffe mister hurtigt friskhed og smag. Mal derfor bønnerne selv, lige før brygningen, hvis du vil bevare aromaen og den fulde smag.
3. Brug altid friskt og koldt vand.
4. Filterkaffe er den mest udbredte og samtidig den mest optimale metode til at fastholde kaffens smag og karakter.
?5. Vandets temperatur er utrolig vigtig. Det må ikke koge, men skal være mellem 92-96 grader. Varmere vand fremelsker de mere bitre aromaer, og ved koldere temperatur folder aromaerne sig ikke fuldt ud. Moccamaster brygger altid ved den korrekte temperatur.
6. Færdiglavet kaffe skal have en temperatur på 82-85 grader. Moccamaster holder den færdige kaffe ved denne temperatur, så din kaffe ikke ændrer smagskarakter. ??7. Filtreringstiden for kaffen er også en afgørende faktor for kaffens smag. Løber vandet for hurtigt igennem, bliver smagen svag, og løber det for langsomt, bliver den bitter.?

Kend din kaffemaskine

”Kaffe er en meget følsom råvare med mere end 600 forskellige smags- og aromastoffer. For at få dem til at folde sig ud, skal du være omhyggelig med vandet og bryggetiden,” forklarer salgschef Jonna Wilms Nielsen, Moccamaster.

Vandet må hverken løbe for hurtigt eller langsomt igennem. Det tager ca. seks minutter at brygge en hel kande på en Moccamaster, som er designet og udviklet til at få det bedste frem i kaffen.

Bæredygtig retrodesign

Ophavsmanden bag Moccamaster er hollænderen Gerard C. Smit, der var træt af dårlig kaffe og i 60’erne satte han sig for at udvikle verdens bedste kaffemaskine. Moccamaster produceres i dag, næsten 50 år senere, stadig på hans fabrik, Technivorm. Alle maskiner bliver håndsamlet og testet for at sikre, at den lever op til alle krav og normer.

Som den eneste producent kan Moccamaster sætte en ECBC godkendelse på alle sine modeller. Det betyder, at maskinerne er testet og godkendt af den internationale interesseorgansiation European Coffee Brewing Centre, som har en målsætning om at udbrede viden om kaffe og kaffebrygning.

Moccamaster er på mange måder indbegrebet af en kaffemaskine, der med sit originale retro-design appelerer til nye generationer af kaffedrikkere. Bæredygtigheden og omtanken for miljøet prioriteres højt på den hollandske fabrik, der udelukkende anvender genanvendelige og nedbrydelige materialer.

Den originale Moccamaster optræder stadig i et rent, klassisk retrodesign og for at efterkomme den nye to-go kultur, har Moccamaster nu også introduceret Cup-One, som brygger kaffe, en kop ad gangen – lige ned i en to-go-kop, så du kan flashe din egen kaffebryg.

Fakta om Moccamaster

Moccamaster er testet og godkendt af European Coffee Brewing Centre og har som den eneste producent i verden fået godkendt alle maskiner. Tilbage i 60’erne satte hollænderen Gerard C. Smit sig nemlig for at udvikle en kaffemaskine, der kunne brygge verdens bedste kaffe. Moccamaster skulle også være holdbar, og derfor blev hver eneste maskine samlet i hånden på fabrikken Technivorm i Holland, og bliver det stadig den dag i dag 45 år efter. Moccamaster er også et bæredygtigt valg. Alle delene i maskinen kan genanvendes. Samtidig er der tænkt over energiforbruget. Det kraftige varmelegeme til opvarmning af vandet, slukker automatisk efter brygning af kaffe, og herefter er kun varmepladen tændt.
 

Mere fra Moccamaster Nordic ApS

Moccamaster Nordic ApS

www.moccamaster.com/dk

Der er mange grunde til at en Moccamaster er den bedste kaffemaskine på markedet. Moccamaster håndlaves på vor fabrik i Holland og brygger en hel kande kaffe på 6 minutter og temperaturen er konstant temperatur på 92-96 grader. Moccamaster er bygget på ideen, om at du altid skal få det bedste ud af din foretrukne kaffe

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere