05.10.2015  |  Interior  |  Brugskunst

Skønne skatte til væggen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvis du er vild med vægkunst og unikke ikoner, så kan du godt begynde at glæde dig. Iittala lancerer nemlig dette efterår en serie af vægjuveler, der elegant udstiller yndlingsobjekterne eller i sin enkelthed blot er en fryd for øjet.

Aarre betyder skat på finsk. Og de unikke, håndlavede juveler giver også rig mulighed for at præsentere de skatte, der normalt gemmer sig i skuffer og skabe. Lad Aarre supplere din vægdekoration som et ekstravagant islæt eller dekorér juvelerne med dine luksuriøse accessories.         
Kollektionen af vægjuvelerne er en hyldest til en af Finlands helt store glaskunstnere, Oiva Toikka. Fire udvalgte designere blev inviteret til Iittalas glasfabrik og ankom hver især med et tema, som de ønskede at fortolke og arbejde med – under kyndig vejledning og udfordring af Oiva Toikka og med hjælp fra de dygtige glaspustere på fabrikken.             

Juveler fra finske hænder    
Aarre-kollektionen er designet af kendte, finske kunstnere, som Iittala har samarbejdet med i lang tid: Markku Salo, Anu Penttinen og Aalto+Aalto. Glaskunstneren Markku Salo havde sine øjne på kosmos, glaskunstner Anu Penttinen kiggede på det rige undersøiske liv og transformerede det til sin farverige og klare stil. Og Elina og Klaus Aalto, der arbejder med forskellige materialer, dykkede ned i den latinske blomsterverden for at finde deres kilde til inspiration.

Resultatet er en interessant og rig kollektion af otte juveler i en række forskellige farver og former, og hver juvel er unik. Hver enkel Aarre har et unikt håndaftryk sat af glaspusteren, der sammen med den uforudsigelighed som glasset besidder af natur skaber et unikt resultat i farvenuancer og detaljer.
 

Mere fra Fiskars Denmark A/S

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi begyndte f…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere