Om

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.

Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi…

Læs mere  

Om

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.

Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi begyndte for 360 år siden. Vi har rødder i byen Fiskars, et idyllisk center for kunst og design, hvor moderne æstetik møder gamle håndværkstraditioner. Fiskars lancerede verdens første saks med plastikhåndtag i 1967. Siden da er de orange sakse solgt i mere end 1 milliard eksemplarer på verdensplan, og deres ikoniske status har resulteret i, at Fiskars’ orange farve er blevet synonym med sakse over hele kloden. Fiskars er verdens sakse-brand nummer et.

Fiskars er en førende global leverandør af forbrugerprodukter til hjem, have og fritid. Koncernen har en stærk portefølje af betroede internationale brands – herunder Fiskars, Iittala, Gerber og Buster. Det associerede selskab Wärtsilä er også en vigtig del af koncernen og udgør sammen med Americas, EMEA o.a. Fiskars’ driftssegment. I 2014 kunne Fiskars berette om en nettoomsætning på 768 millioner EUR, og virksomheden tæller i dag omkring 4.800 medarbejdere.

Læs mere om Fiskars på www.fiskarsgroup.com.

Branchenyt

Funktionalitet kan godt rime på designpriser

Fiskars, som er kendt for sine funktionelle produkter og orange redskaber, har de seneste år bevist, at gennemtænkt, funktionalitet godt kan kombineres med æstetik og design af højeste kaliber.

Indhold fra partner

Udstyr

Den praktiske køkkenserie, Fiskars Functional Form, har fået et funktionelt makeover

Hos Fiskars er funktionalitet i højsædet, og det skinner særligt igennem i relanceringen af Functional Form.

Indhold fra partner

Outdoor

Den populære PowerGear™ X-serie udvides med to lange efterårsnyheder

At beskære højt og lavt i haven kræver både præcision og styrke. Derfor lancerer Fiskars to nye uni-versalsakse i PowerGear™ X-serien, der giver dig ekstra kraft - og ekstra længde. Universalsaksen UP82 giver dig en rækkevidde på 4 meter, hvor den justerbare universalsaks UP86 med teleskop giver dig helt op til 6 meter – så er selv de mest uopnåelige opgaver klaret i et snuptag. PowerGear™-mekanismen i Fiskars universalsakse gør, at beskæringen udføres med mindre belasting og anstrengelse, mens den nye, orange bladstøtte på klippehovedet giver bedre præcision og synlighed, når der skal klippes grene på lang afstand. At nå og klippe vanskelige grene er langt mere trygt og enkelt med de nye universalsakse fra Fiskars’ PowerGear™ X-serien.

Indhold fra partner

Brands

Fiskars Garden

Tager man fat i et Fiskars-haveredskab, kan man straks mærke det ergonomiske design og den innovative funktionalitet. Kvalitet gennemsyrer alt, hvad Fiskars gør og har været en del af virksomhedens værdier siden 1649. Fiskars Garden er nummer et indenfor manuelle have-redskaber i Nordamerika, Australien og store dele af Europa. Og det er ganske vist, at virksomheden har udviklet sig meget gennem årene, men Fiskars’ rødder og sjæl lever stadig i landsbyen Fiskars i Finland. Mange af haveredskaberne produceres stadig 10 km uden for landsbyen - og skal stadig følge de samme strenge kvalitetskrav.  I tråd med traditionen for at fremstille redskaber, der skal lette havearbejde, er Fiskars ergonomiske og kraftfulde letvægtsredskaber designet til at højne arbejdsglæden i haven.

Iittala

Rødderne i Iittala går tilbage til 1881, da en glasfabrik blev etableret i en landsby af samme navn i det sydlige Finland. I dag producerer glasfabrikken stadig en fantastisk samling af designobjekter, såsom den ikoniske Aalto-vase, der pryder mange hjem. Designobjekter hvor essensen altid er kvalitet, æstetik og funktionalitet, hvilket er de vigtigste værdier i Iittala. Og produktlinjerne skabes stadig ud fra de klassiske, håndværksmæssige traditioner, der er gået i arv, siden det første glas blev pustet i 1881. Nogle af Iittalas største navne er som bekendt Kaj Franck og Alvar Aalto, hvor førstnævnte bl.a. er det kreative hoved bag Teema-stellet fra 1952 og den minimalistiske glas-serie Kartio fra 1958 – og sidstnævnte er skulptøren bag det ikoniske værk Aalto-vasen, der i dag produceres i adskillige størrelser og farver. En lang række af anerkendte og upcoming designere, samarbejder eller har samarbejdet med Iittala og dette er en konstellation, der er blevet en del af Iittalas DNA.

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen blev grundlagt i 1775 og er en af verdens ældste virksomheder. Royal Copenhagen er verdensberømt for sine danske rødder og fastholdelse af det klassiske blå og hvide porcelæn, der er både fremstillet og malet i hånden. Men de er også kendt for deres modige nyfortolkninger og innovation.      
Flere af de nyere kollektioner har fået succes i moderne hjem, og porcelænet er et eftertragtet symbol på en moderne og kvalitetsbevidst livsstil. Der værnes om den respekt, produkterne har vundet, ved fortsat – og med en utrættelig ildhu – at bibeholde den høje standard i håndværkstraditionen, der giver produkterne den særlige kvalitet, de er kendt for.

Raadvad

For over 250 år siden, nærmere præcist i 1758, blev et gavebrev starten på et spændende stykke Danmarkshistorie. Kong Frederik V overdrog i 1758 Raadvaddam, en lille nedlagt krudtmølle beliggende ved Mølleåen, til sin kammertjener. Og denne venlige gestus skulle blive begyndelsen på en æra med produktion og udvikling af alverdens husgeråd. Efter 1. Verdenskrig skiftede virksom-heden navn til Raadvad Knivfabrikker, og man producerede udelukkende knive og brødskærere. Samtidig fik virksomheden eneretten på fremstilling af rustfrit stål i Danmark. I starten af 70'erne flyttede knivfabrikken til Jylland, og i dag, 250 år efter den spæde start, er Raadvad en integreret del af den verdensomspændende Fiskars koncern.
Hos Raadvad fokuseres der altid på de tre vigtigste ingredienser i fremstillings-processen: funktionalitet, kvalitet og design. Det afspejles i alle produkterne, uanset om det er en kniv, en gryde eller en peberkværn. Raadvad samarbejder med en række visionære og innovative danske formgivere om at skabe funktionelle produkter, der følger tiden, så produkterne - også i fremtiden - lever op til Raadvads stolte traditioner.

Fiskars Kitchen

Filosofien bag Fiskars Kitchen er at gøre livet lettere for travle familieforsørgere – hver dag. Derfor designer Fiskars produkter, der tager højde for hele madlavnings-processen. Fiskars køkkenredskaber er lette at bruge, rengøre og opbevare. Det kalder vi køkkenledelse. Produkterne udgør en visuel sammenhængende kollektion af redskaber, der skaber harmoni i køkkenet. De er perfekte sammen – både i brug og ved opbevaring.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere