01.09.2015  |  Interior  |  Brugskunst

Royalt jubilæum for mønster nr. 1

Indhold fra partner Hvad er dette?

Royal Copenhagen har skrevet imponerende porcelænshistorie siden 1775 og kan i år fejre 240 års jubilæum. Som spydspids står det musselmalede mønster, der udgør fundamentet for de fleste af Royal Copenhagens andre stel, og tegner virksomhedens kunstneriske DNA. Det musselmalede er uden lige Royal Copenhagens mønster nr. 1. Det fortjener hyldest, og i anledning af jubilæet lanceres derfor tre nyheder i signaturstellet Musselmalet Riflet: En minimalistisk mini-terrin med låg, et klassisk krus og en yndefuld opsats på fod, der hver især bejler til den moderne brugskultur og samtidig er uundgåelige collectors items.

I år er det 240 år siden, at den danske dronning Juliane Marie etablerede Den Kongelige Porcelænsfabrik, som vi i dag kender som Royal Copenhagen. Virksomheden er grundlagt med blåt blod i årene, og den royale forbindelse stopper ikke her. Siden 1775 har det kongeblå stiliserede krysantemum-mønster, Musselmalet, udgjort Royal Copenhagens signaturdesign, og Musselmalet Riflet er i dag Royal Copenhagens mest kendte porcelænsstel og et internationalt designikon.

Selvom tradition ofte kalder på fornyelse, er der således god grund til at hylde Royal Copenhagens moderdesign. Ikke mindst i jubilæumsåret 2015, hvor to ikon-produkter dette efterår hentes frem fra designarkivet og formidler porcelænsarven til nye generationer med moderne funktionalitet.

Blå brugskunst
Porcelæn trækker i dag på mange forskellige brugssammenhænge, der rækker langt ud over spisebordet. Alt fra sofabord til sengebord nyder godt af smukke og pyntelige hands-on produkter som sæsonens nye runde terrin med låg. Oprindelig blev designet brugt til servering af smør, men tidens store bonbonniere-trend har skabt nye behov og brugsmuligheder for det smukke design.            
Terrinen er således et elegant bud på et moderne smykkeskrin eller en nøglekrukke, der lægger ekstravagant låg på hverdagens smågenstande, ligesom den er oplagt på sofabordet, hvor aftenens søde afslutning frister med godter under det hemmelighedsfulde låg.

Musselmalet Riflet-sortimentet suppleres med endnu et stærkt brugsdesign. En jubilæumsopsats på fod, der sætter serveringen af kager og slik på en velfortjent piedestal og hæver et bugnende fad af blandet frugt til maleriske højder. Den kunstfærdige opsats er også velegnet til hverdagens luksuriøse servering af mindre retter fra brød til pasta eller salat, og danner en charmerende ramme omkring glaskugler og kogler, når der pyntes op til jul med opsatsen som stemningsfyldt center piece på spisebordet eller i vindueskarmen.

Den sidste perle på efterårets, musselmalede jubilæumssnor er et uformelt, men stadig ultra-elegant krus. Krusets design er moderne med grafisk hank og lægger med sin rummelige størrelse op til servering af alt-i-en-kop: Fra skoldhed te og spicy chai til krydret hyldeblomstsaft og kaffekulturens mange varianter, der kræver plads til masser af mælk og højt skum i Cappucino og Latte.

Musselmalet Riflet rund terrin med låg (54 cl.), opsats på fad (15 cm) og krus  i to-pak (37 cl.) koster hhv. 1.299 DKK, 1.999 DKK og 599 DKK i vejl. udsalgspris.

Mere fra Fiskars Denmark A/S

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi begyndte f…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere