15.11.2019  |  Business  |  Branchenyt

Lykketrolde på en god mission

Gjøl-lykketroldene har indsamlet over 2 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelse, og velgørenhedskonceptet bliver nu eksporteret til andre lande.

Gennem de sidste fire år har projektet Lykketrold arbejdet på at gøre den charmerende Gjøl-trold til en vigtig bidragsyder i kampen mod kræft. Missionen har fået masser af støtte og opbakning fra en række danske kunstnere, designere og kendisser, som velvilligt har kastet sig ind i kampen mod kræften ved at forvandle den charmerende Gjøl-trold til sjove, kreative og dekorative fantasifigurer. Serien består i dag af over 20 forskellige figurer i op til tre størrelser og blandt de kendte "trolde-kunstnere" kan nævnes Kristian Von Hornsleth, Timm Vladimir, Jason Watt, Claus Holm, Christian Bitz og Quang Ramsing Fleuret. Støtten er også kommet fra forhandlerne af Lykketroldene, som har gjort lige så stor en del af arbejdet.

Nu er endnu en milepæl nået ved at projektet og de små trolde har indsamlet mere end 2 mio. kroner til Kræftens Bekæmpelse og ambitionerne er dermed heller ikke blevet mindre.

International velgørenhed

Det er det danske firma bySommer, som sammen med Dam Things, har licens til støtteprojektet og til at sælge lykketroldene i de skandinaviske lande. Denne licens udbygges nu til 111 nye lande i hele verden, og det betyder, at indsamlingskonceptet til kampen mod kræft også kan overføres til en række andre lande. I første omgang gælder det England, hvor der netop nu arbejdes med engelske kendisser og kunstnere, som skal byde ind med kreative fortolkninger af Gjøl-trolden. Der er også planlagt en tilhørende kunst-trolde-auktion i London i 2020, hvor overskuddet vil gå til en lokal organisation, der arbejder efter de samme principper og værdier som Kræftens Bekæmpelse. Der er tilsvarende planer for Frankrig, og flere lande vil senere komme til.

Fra Gjøl til Hollywood

I dag har det amerikanske filmselskab Universal rettighederne til Gjøltroldene og de fik for alvor sat den lille trold på det store lærred i 2016 med filmen Trolls, der bl.a. havde Justin Timberlake og Anna Kendrick på rollelisten. Til foråret kommer så efterfølgeren Trolls 2 World Tour, hvor internationale stjerner som Mary J. Blige og Ozzy Osbourne gør Justin Timberlake og Anna Kendrick selskab og lægger stemmer til figurerne. Den nye film vil være en rejse gennem en række af verdens forskellige populære musikgenrer.

Læs mere om Lykketroldene og projektet her: www.classictroll.com

-SSK

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere