12.06.2017  |  Business  |  Branchenyt

Kosta 275 år

Kosta Boda fejrede 275 år med besøg af det svenske kongepar.

Tirsdag den 6. juni 2017 på Sveriges nationaldag fejrede Kosta Boda sine 275 år med en stor folkefest, masser af aktiviteter og besøg af det svenske kongepar. Designbase var inviteret og vi bringer her billeder fra en spændende dag i det svenske.

Som noget særligt i dagens anledning havde den anerkendte glaskunstner Bertil Vallien forberedt et kunstværk, der under besøget og med hjælp fra H.M. den svenske konge skulle færdiggøres.

Kronen på værket
Kunstværket, Kungabåten (Den Kongelige Båd) blev støbt på stedet til stor begejstring for de ansatte i Kosta Bodas glaspusteri og den fremmødte presse, mens byens borgere og gæster kunne følge med via storskærm udenfor.

Det var H.M. den svenske konges opgave at placere en glaskrone i det varme og flydende glas, mens det blev fyldt i formen til kunstværket.

Efterfølgende blev glasværket forsejlet og skal så køles af i 3 uger før det er helt færdigt.

275 år med glaskunst, formgivning og nye ideer
Kosta Glasværk blev grundlagt i 1742 af de to generaler Charles XII hær, Anders Koskull og George Bogislaus Stael von Holstein. Takket være kunstneriske færdigheder, traditionelle håndværksteknikker og med mod fra innovative designere er glasværket og glasvarer konstant blevet udviklet og har været afgørende for Kosta Bodas svenske samt internationale anerkendelse.  

275-års jubilæet fejres blandt andet også med udstillingen Hommage som hylder Kosta Bodas lange historie med eventyrligt formsprog, men samtidig også fører glaskunsten ind i fremtiden. Med værker af Frida Fjellman, Åsa Jungnelius, Mattias Stenberg, Hanna Hansdotter og Lena Bergström, skrives der et nyt og kreativt kapitel i Kosta Bodas og den svenske glas kunsthistorie.

Orrefors Kosta Boda fejrer hele året jubilæet med produktnyheder, særkollektioner, udstillinger og mange andre aktiviteter.

www.kostaboda.se

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere