06.03.2018  |  Business  |  Branchenyt

Københavnsk shoppingcenter udvides og forskønnes

Efter 17 år med ryggen til byen skal et af Københavns største shoppingcentre nu renoveres, så det åbner sig ud mod byen – og udvides til mere end dobbeltstørrelse!

I forbindelse med åbningen af Sydhavnsmetroen, der fra 2023 kommer til at køre direkte til døren og giver Fisketorvet sin egen station skal hele shoppingcentret og det omkringliggende miljø renoveres og udbygges.

Ifølge Magasinet KBH har Københavns Kommunes politikere nu endegyldigt godkendt planerne, der mere end fordobler Fisketorvets etageareal, der siden indvielsen i 2000 har fyldt 51.000 m2, hvoraf de 40.000 m2 er butikker. Udbyggelsen bliver på yderligere 70.000 m2, hvoraf de 15.000 m2 er til flere butikker og 55.000 m2 er til kontor- og hotelfaciliteter.

Byggeriet står Fisketorvets ejere, franske Unibail-Rodamco, for. De regner med at bygge hotel og kontorer uden på shoppingcentret. I gadeplan skal der dog være butikker langs Vasbygade og en promenade hele vejen langs kajkanterne ud til havnen.

Det er arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen Architects der sammen med landskabsarkitekterne SLA skal stå for transformationen af Fisketorvet og udvidelsen på de 70.000 m2.

Det forskønnede facadedesign skal være en genopfindelse af det gamle centers murstenflader, med keramiske lameller i varme toner og varierede mønstre. Alt sammen en del af arkitekternes grundlæggende vision om at åbne bygningen op og bryde skalaen ned:

”Fisketorvet er en stor struktur i en bymæssig sammenhæng, og vi har set det som vores opgave at skabe en god kobling mellem den ellers lidt introverte bygning og den levende by, der med tiden har omfavnet den. Det handler om at skabe nye opholdsmuligheder for de mange fodgængere og cyklister, der nu bevæger sig i denne del af København”, siger Kristian Ahlmark, senior partner i Schmidt Hammer Lassen til Magasinet KBH.

Renoveringen af Fisketorvet er blot en del af den fuldstændige forvandling hele området omkring Dybbølsbro skal igennem og som den kommende metrostation Havneholmen hiver med sig til krydset hvor forbindelserne mellem Vesterbro, Islands Brygge, Sydhavn og Indre By mødes.

Skråt overfor Fisketorvet, på den anden side af Kalvebod Brygge, har IKEA fået lov til at bygge varehus, hotel og boliger.  

www.fisketorvet.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere