10.09.2018  |  Interior  |  Branchenyt

Grafisk guld fra gemmerne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bjørn Wiinblad er synonym med overdådigheden i dansk design. Hans fantasi, farveglæde og produktivitet var enorm, og siden Bjørn Wiinblad Denmark i 2014 tog fat på relanceringen af Wiinblads designskat, har hans popularitet nået nye højder.

Til september ville Bjørn Wiinblad være fyldt 100 år, og helt i den verdensberømte multikunstners ånd markeres fødselsdagen med lanceringen af ”Quatre Coulours” – en eksklusiv limited edition jubilæumsvase i 500 eksemplarer samt en reliefvase og kronelysestage i gylden pomp og pragt med moderne, grafisk dekoration, der illustrerer Wiinblads aktualitet dengang og nu. 

Kært barn har mange navne. Det gælder også levemanden og tusindkunstneren Bjørn Wiinblad, som i år ville være fyldt 100 år, men én betegnelse går dog igen. Både privat og professionelt beskrives Wiinblad nemlig som et uhyre generøst menneske, der gerne delte, hvad han havde, og betragtede sit design som en gave, der skulle ud til alle, der ville have det.

Det gavmilde og demokratiske kunstnerdogme betød, at Wiinblad skabte alt fra brugskunst til fyrsteligt porcelæn belagt med ægte guld, og netop denne dualitet har inspireret efterårets jubilæumskollektion på to vaser og en lysestage, der er fuld af funktionalitet og funklende guldgrafik – og i sig selv er en eksklusiv gave til alle Wiinblad fans.

Avantgarde studiekollektion
Selvom Bjørn Wiinblad er synonym med det ypperste af dansk keramikkunst, skabte han mange af sine mest ikoniske design i samarbejde med den tyske porcelænsproducent Rosenthal.

Sammen med flere af tidens førende kunstnerprofiler var Wiinblad siden slutningen af 1950’erne tilknyttet Rosenthals eksklusive ”Studio Line”, der blev verdensberømt for sin eksperimenterende og sofistikerede stil og satte nye standarder for moderne porcelænskultur og interiør. Op gennem 1960’erne og 1970’erne dukkede de karakteristiske cylindervaser og lysestager op i flere varianter, og det er netop fra Rosenthals udødelige bagkatalog, at Bjørn Wiinblad Denmark henter efterårets jubilæumsdesign.

Navnet Quatre Coulours hentyder til originaldesignets fire forskellige guldnuancer, der er bevaret i guld, mat guld, brunt guld og guldbronze og gør både jubilæumsvasen og kollektionens reliefvase til dekadente statementpieces i boligen – ikke mindst i den mørke tid og til jul, hvor det gyldne metal emmer af ekstravagant stemning.

Bjørn Wiinblads forkærlighed for guld er velkendt, mens vasernes kvadratiske motiv hører til blandt de mere sjældne i hans kunstneriske univers. Her blev firkanterne ofte brugt til kakler på borde og vægge samt til løs dekoration overalt i indretningen og markerer trods deres ornamenterede streg et nyt og strammere udtryk hos Wiinblad, der er topaktuelt til nutidens grafisk-moderne look.

Det gælder også Quatre Coulours kronelysestagen, der leger med effekten af guldkvadrater og tværgående striber og klæder stagens underdel på, så det næsten ligner kjolen på en af Wiinblads berømte kvindeskikkelser.

Quatre Coulours Jubilæumsvase (H: 24 cm), Jubilæumsreliefvase (H: 20 cm) og Jubilæumskronelysestage (H: 21,5 cm) i hvidt porcelæn med 24-karats gulddekoration koster hhv. 1.999,95, 999,95 og 599,95 kr. (vejl.)

Jubilæumsvasen produceres som en nummeret limited edition på 500 styk, mens reliefvase og kronelysestage sælges i limited edition på 1500 styk.

Nyhederne er i handlen fra medio september.

Nærmeste forhandler oplyses på tlf. +45 45 88 66 33

Mere fra ROSENDAHL DESIGN GROUP

ROSENDAHL DESIGN GROUP

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, skaberglæde og respekt for dansk designtradition – det er nøgleordene bag Rosendahl Design Group. Det er vores ambition at skabe nyt, holdbart design i den kvalitet, dansk design er kendt for verden over – og samtidig profilere og værne om dansk designskat ved at genopdage klassikere.Fællesnævneren er produkter, der gør hverdagen smukkere og skaber værdi for vores kunder. Vi er stolte…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere