10.09.2015  |  Interior  |  Brugskunst

Alsidigt møbel spiller på alle strenge

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det multifunktionelle møbel, Plektra, er en genial fusion mellem en skammel og et bord. Plektra er produceret for Iittala, der nu lancerer møbler som et skønt supplement til de smukke glasikoner. Plektra er produceret i Finland og kommer i tre superfine farver. Du kan bruge den som ekstra sideplads eller natbord, og den lader sig nemt flytte eller stable.

Den multifunktionelle skammel er designet af den hollandske designer Ineke Hans, der i tilblivelsen af Plektra har hentet inspiration i musikkens verden, samtidig med at hun har haft et skarpt fokus på forholdet mellem mennesker og møbler.

Navnet, Plektra, kommer af plekter, som møblet formmæssigt er udsprunget af og opkaldt efter. Møblets naturlige bevægelighed og legende transformation ligger altså dybt i de musikalske gener. Brug skønne Plektra som sidebord til sengen eller sofaen eller som en forlængelse til at nå de høje hylder og skabe. Plektra giver også gerne et nap med, når børnene skal være med ved bordet eller have snøret sko. 
De to højder udgør et perfekt sæt, der indbyder til kombinationsmuligheder i to niveauer. Og hullet i fladen gør det let at samle op og flytte rundt på Plektra.      
                               
I designprocessen har Ineke Hans haft mennesket i fokus, måden hvorpå vi installerer os og bruger objekter. "Mange af mine designs er forankret i spørgsmål om teknikker og materialer og menneskelige vaner. Udforskning af disse områder er ofte et bevidst valg. Jeg kan lide at lege med den associative kraft i vores hjerner. Det er rart at spille ping-pong med den viden, vi har i baghovedet, hvorigennem vi forstår og læser objekter. Og det kan jeg bruge som designer,” siger designer Ineke Hans.              

Ineke Hans     
Plektra er det første samarbejde mellem Iittala og den hollandske designer Ineke Hans, der er kendt for sit eksperimenterende, men forenklede og genkendelige designsprog. Ineke Hans (f. 1966) arbejder med produktdesign samt rumlige og arkitektoniske projekter. Hendes designs undersøger de psykologiske rødder til brugen af produkter, og hun leger med samspillet mellem mennesker, objekter og rum. Ineke Hans er værdsat for hendes nede-på-jorden og hybride designtilgang med fokus på detaljer, funktion og klarhed.              

Ineke Hans er uddannet fra Academy of Arts Arnhem og Royal College of Art i London. I 1998 oprettede hun sit eget atelier INEKEHANSARNHEM i Holland. Hendes arbejde har modtaget prestigefyldte, internationale designpriser herunder flere Red Dot og Design Plus Awards. Hendes designs findes fx på V&A Museum London, Museé des Arts Decoratives Paris, Stedelijk Museum Armsterdam og The Art Institute of Chicago. Foruden Iittala omfatter hendes internationale kunder bl.a. Arco, Cappellini, Magis, Offecct, Royal Ahrend og RoyalVKB.            
 

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere