14.05.2019  |  Interior  |  Design

Et hus til husaren

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fra sin butik i Bredgade var Kay Bojesen hver dag vidne til, at Den Kongelige Livgarde trak op på Amalienborg Slotsplads. Et dansk nationalsymbol, der gav ham inspiration til regimentet af rødklædte gardere med flag, gevær og tromme, som i dag har indtaget både fødselsdagsbordet og den designbevidste bolig.

Selv det mest ikoniske design kan dog få brug for at søge dækning mellem mærkedagene – og med lanceringen af forårets fine skilderhus er der lagt op til stilfuld opbevaring og opstilling, når Kay Bojesen Denmark genskaber gardehusarens træhus i ministørrelse efter Forsvarets originaltegninger.

Den Kongelige Livgarde har stået vagt ved de danske slotte siden 1658. I 1942 tegnede Kay Bojesen sin gardertrio, som iklædt høje bjørneskindshuer og funklende rød gallauniform vogter den danske designskat – og nu er turen kommet til at hylde begge de stolte traditioner med en ægte æresbolig, der bærer det royale monogram som en anerkendelse af, at Kay Bojesen Denmark er Kgl. Hofleverandør.

Foråret 2019 får Kay Bojesens Fanebærer, Trommeslager og Mening med gevær således nyt tag over hovedet med et hus skræddersyet til formålet.

Det blankmalede skilderhus er lavet efter nøjagtig nedskalering af originaltegninger fra Forsvarets Bygningstjeneste og er et både finurligt og stilfuldt designindslag i boligen, hvor trendfarven rød sætter kulør på vindueskarmen og reolen, indtil det igen er tid til, at garderen gør honnør på festbordet.

Kay Bojesen Skilderhus (H: 36 cm) i malet bøg koster 699,95 kr. (vejl.) og findes i handlen fra medio februar.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere