01.09.2015  |  Interior  |  Brugskunst

Et fyrtårn af flammende skønhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Inspireret af lyset, der guider sejlerne på de finske have, har kunstneren Ilkka Suppanen skabt en mundblæst fyrfadsstage, der som et fyrtårn kaster et yndefuldt og skarpt lys.

Finland er meget mere end pulserende Helsinki. Lige uden for landets ældste by, Turku, ligger en af verdens smukkeste skærgårde, den ”Finske skærgård”, der består af mere end 20.000 øer og skær. I den skønne skærgård er designeren, Ilkka Suppanen, en ivrig sømand og gennem denne passion er han blevet tryllebundet af lyset fra fyrtårnene, der guider sejlere sikkert rundt på de udfordrende kyst-farvande. Det har resulteret i fyrfadsstagen, Kaasa, der bærer præg af samme blide fornemmelse af varme og sikkerhed, som stråler ud af lysene på havet. Og ligesom brugen af lysfarverne i fyrtårnene ikke er en tilfældighed, er Kaasas farvepalette nøje udvalgt til at skabe det helt rette stemning i hjemmet.                  
Kaasas elegante og runde form manifesterer en lille, poetisk statue, der reflekterer et blidt lys i rummet. Den delikate skønhed i stagen træder frem, når flammen leger med det farvede glas og basen af metal, der i kombination er med til at skabe en smuk dybde.           

"I det kolde mørke får du intuitivt lyst til at omfavne lyset og lade varmen kilde mod håndfladerne. Formen er meget forenklet, og vi har fokuseret på selve detaljerne - den interessante farvepalette fra Iittalas omfattende farvebibliotek såvel som detaljerne i formen, der er med til at skabe den perfekte stemning," siger Ilkka Suppanen.              

Produktinformation
Kaasa kommer i fire farver: sand, grå, ørken og tranebær. Den ydre del er mundblæst glas, mens den indre del er lavet af poleret rustfrit stål.

Mere fra Fiskars Denmark A/S

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi begyndte f…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere