20.05.2019

Elegant vase med forførende former og overflader

Indhold fra partner Hvad er dette?

En særlig elegant kombination af kontrasterende overflader og runde former er kendetegnende for den nye vase, Curve, fra Lyngby Porcelæn. Vasens kurver er hentet i Porcelænsfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæns arkiver og er med sit udsøgte håndværk en hyldest til både arven, håndværket - og til sæsonens smukkeste buketter.

Inspireret af de originale forme fra arkiverne er Lyngby Curve vasen et udtryk for Lyngby Porcelæns høje krav til præcision og sublimt håndværk.

De ikoniske rifler kombineret med den matte overflade skaber en taktil, silkeblød overflade, som taler ind i hjemmets stoflighed denne sæson.


Mens den matte overflade matcher tidens tendens, er formen til gengæld baseret på gyldne linjer hentet i porcelænsfabrikkens arkiv. Porcelænsfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæn stammer tilbage fra 1936 og havde i mange år frem en separat kunstafdeling, der var kendt for at huse nogle af de dygtigste porcelænsmalere i landet.

Curve vasen er inspireret af de enkle, elegante vaser, der lagde former til de dygtige kunstneres penselstrøg, der modsat dengang, hvor vaserne var prydet af landskaber og blomster, nu lanceres i en umalet version med Lyngby Porcelæns ikoniske rifler.

Lyngby Porcelæn har anvendt en af de mest krævende teknikker i porcelænsfaget for at skabe denne formfuldendte kombination af mat og glat. Når man glaserer porcelæn, kan man skjule små ujævnheder, som den glatte overflade udglatter. 

Uglaseret, mat porcelæn afslører derimod alle ujævnheder, der måtte være i støbeprocessen, hvorfor det sætter væsentlige større krav til både præcision i håndværket og de unikke forme, der er skabt udelukkende til netop dette design.

Med sine svungne kurver klæder Curve vasen især et stilleben med mere lige linjer, hvor den vil være en smuk og kærkommen kontrast.

Men også resten af Lyngby Porcelæns kollektion kan med fordel kombineres med Curve vasen, der med sin både matte og glaserede overflade kombinerer to udtryk i ét design og føjer sig elegant ind i den øvrige kollektion som en ny klassiker til det moderne hjem.  

  • Lyngby Porcelæn Curve vase fås i to størrelser (H: 12 cm og 17,5 cm) til hhv. 299,95 kr. og 499,95 kr. (vejl.)

Curve vaserne findes i handlen fra primo marts.

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere