05.09.2016  |  Business  |  Branchenyt

Design denmark-direktør får internationalt topjob

Efter tre år i spidsen for designbranchen har Design denmarks direktør, Morten Grøn, sagt ja til en international topstilling i det svenske medicinalfirma Sobi AB.

Design denmark, Danmarks største designfaglige medlemsorganisation, siger pr. 1. oktober 2016 farvel til sin direktør gennem tre år, Morten Grøn.

Morten Grøn begynder som Vice President med globalt ansvar for Communication and Engagement i Sobi AB, der er Sveriges største researchbaserede medicinalvirksomhed. 

Succesfulde initiativer
Morten Grøn har gennem sin direktørperiode i Design denmark opnået at sætte flere meget betydelige initiativer igennem, herunder en vellykket fusion mellem de to organisationer Danish Design Association og Danske Designere, som samlede branchen i 2014, samt transformationen fra en klassisk brancheorganisation til en aktiv alliance og projektorganisation.

En anden vigtig succes er samarbejdet om og udviklingen af Danmarks nye designpris - den tilbagevendende Danish Design Award.

Læs også: Design Denmark vælger ny bestyrelse

"Det har været en forrygende rejse i den danske designbranche, og jeg er stolt af, at jeg drager videre på et tidspunkt, hvor Design denmark er stærkere end nogensinde. Jeg har haft det privilegium at samarbejde med et utal af fantastiske og kreative mennesker, og der er gennemført virkelig spændende initiativer og projekter - både internt i branchen og med eksterne spillere. Potentialet for Design denmark er kun blevet større, og organisationen er samtidig tunet med en dygtig arbejdende bestyrelse og et stærkt sekretariat, så jeg ved, jeg overlader min plads til en heldig kvinde eller mand", siger Morten Grøn.

"Et mesterligt stykke arbejde"
Martin Delfer, formand i Design denmark og Global Head of Strategic Alliances i Designit, siger om Morten Grøns fratrædelse:

"Morten har gjort et mesterligt stykke arbejde med at udvikle Design denmark og samle designbranchen. Sammen med sekretariatet har han en stor del af æren for, at vi nu står så stærkt, som vi gør. Med sin professionalisme, politiske tæft og empatiske facon, har han skabt tætte alliancer på tværs af branchen, industrien og designuddannelserne, og været med til at sikre, at Design denmark i dag står som et fyrtårn for designere og –virksomheder".

Læs også: northmodern er nu partnermedlem af Design denmark

I Design denmarks bestyrelse er der nu nedsat et ansættelsesudvalg, som sætter en ansættelsesproces i gang.

Pr. 1. september 2016 udnævnes den nuværende medlemschef Henrik Weiglin i en nyoprettet stilling som vicedirektør i Design denmark. Vicedirektøren bliver fremadrettet en del af ledelsen af Design denmark og sekretariatet.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere