05.06.2019  |  Business  |  Branchenyt

Dansk keramiker vinder vigtig kopisag

Efter mere end tre års sagsforløb er der nu faldet dom i sagen om kopiering af Anne Blacks keramiske produkter, og Netto skal betale millionerstatning.

Keramiker og designer Anne Black har netop fået Sø- og Handelsrettens ord for, at Netto, der er en del af Salling Group har krænket hendes ophavsret, da de tilbage i 2016 solgte tre produkter, der til forveksling ligner Anne Blacks design. Det skriver DR

I dommen skriver Sø- og Handelsretten, at produkterne alle fremstår som "meget nærgående efterligninger af de tilsvarende produkter fra Anne Black Aps".

De tre omtalte produkter er en hængepotte med lædersnøre, en vase og en krukke med låg.

Vigtig sejr for bekæmpelsen af kopier

Flere danske designvirksomheder har taget kampen op mod kopiering og nogle har ligesom Anne Black også vundet, men det kan være en lang og hård kamp. Men det siger også noget om at branchen ikke vil finde sig i det, og forhåbentlig kan det på den lange bane danne præcedens.

”Sejren betyder helt vildt meget – vi har haft alt på spil de her tre år, så det er en kæmpe lettelse. Lige nu er jeg egentligt overrasket over vi ikke er bukket under”, fortæller Anne Black til DR.

Som følge af krænkelsen af ophavsretten skal leverandøren Ronald A/S og Salling Group A/S betale Anne Black en erstatning på halvanden million kroner. Derudover skal de ligeledes dække sagens omkostninger på 300.000 kroner.

www.anneblack.dk

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere