24.04.2017  |  Business  |  Branchenyt

Dansk design udstilles i Kinas svar på MoMA

Den såkaldte "New Danish Modern"-udstilling, der præsenterer dansk design fra efterkrigstiden frem til i dag, skal snart møde det kinesiske publikum i Power Station of Art, der er Kinas svar på The Museum of Modern Art i New York.

Fra den 12. maj til den 30. juni vil velkendte navne som Fritz Hansen og Bang & Olufsen samt en række spirende danske designtalenter blive udstillet i Power Station of Art, der er Kinas svar på The Museum of Modern Art i New York. Udstillingen, der hedder "New Danish Modern – REFLECTIONS of Danish Design", skal promovere dansk design for et kinesisk publikum med en voksende interesse for danske designprodukter og designløsninger.

Bag designudstillingen i Power Station of Art står Generalkonsulatet i Shanghai, online-design-portalen ENIITO og Design denmark, som er gået sammen om at styrke kendskabet til dansk design i Kina. Det skriver Design denmark på sin hjemmeside.

– Udstillingen viser, at dansk design bygger på en stærk tradition, der går tilbage til Danish Modern-æraen, men også, at Danmark har nye og meget talentfulde designere og brands, der bærer styrkepositionen videre. Dansk design er måske et af de stærkeste brands, vi har internationalt, men vi kan folde fortællingen om vores styrkeposition endnu bedre ud og understøtte eksporten, siger Henrik Weiglin, der er direktør i Design denmark.

Udstillingen finder sted i en tid, hvor efterspørgslen på dansk design er stor – Kinas egenproduktion vokser, og der er politisk vilje i det købestærke land, hvilket giver et helt konkret behov for dansk know-how.

– Den voksende kinesiske middelklasse udgør et enormt potentiale for eksporten af dansk design. Der er tale om en stor og købestærk gruppe, som samtidig efterspørger lige præcis det, danske designere er leveringsdygtige i – nemlig unikke designprodukter i høj håndværksmæssig kvalitet. Vi tager til Shanghai for at fremvise en underskov af talentfulde designere, som kommer til at tegne dansk designs fremtid og for at indfri forretningspotentialet, siger Thomas Brixen, der er aministrerende direktør i ENIITO.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

Se profil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere