07.01.2019  |  Business  |  Branchenyt

Bahne udsat for hacker-angreb

473 kunder, der har handlet online mellem d. 29. december og 2. januar kan risikere at deres kreditkortoplysninger er havnet i kriminelles hænder.

Isenkramkæden Bahne's hjemmeside, Bahne.dk, har været udsat for et hacker-angreb. Det skrev Ekstra Bladet torsdag den 3. januar 2019.

”Der er mistanke om, at vi i perioden fra 29. december klokken tre om natten og indtil 2. januar klokken 12.30 har været udsat for et hackerangreb. I den periode har 473 kunder handlet på Bahne.dk. Og det er opfattelsen, at ukendte hackere har fået adgang til deres betalingsoplysninger”, siger, Benjamin Røpke, CEO i Bahne til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang Bahne er udsat for hacking, tilbage i november var Bahne ligeledes udsat for et hacker-angreb, der også dengang gik ud over online-shoppere, hvor godt 3000 kunder fik lækket deres betalingsoplysninger.

Nu er sikkerheds- og it-eksperter sat på opgaven og angrebet er desuden også blevet politianmeldt.

Sikkerhed fremfor alt

Indtil sikkerheden er oprettet, og det er sikkert at handle på Bahnes webshop er hjemmesiden midlertidigt lukket.

”Det er selvfølgelig uheldigt, at det kan lade sig gøre to gange på kort tid. Men vi vil simpelthen ikke have, at det sker igen. Det er dyrt for Bahne med dårlig pr og den utryghed, som folk måske får ved at handle på vores hjemmeside. Derfor vil jeg være 100 procent sikker på, at vores sikkerhed er i top, før vi åbner for hjemmesiden igen", siger Benjamin Røpke.

Bahne har været i dialog med samtlige 473 kunder. Det er opfattelsen, at ingen har fået deres oplysninger misbrugt. Men risikoen er der.

Der er dog risiko for, at oplysningerne kan blive eller er blevet solgt videre, og alle opfordres til at spærre deres dankort og bestille et nyt, for helt at undgå misbrug.

Kunder der har handlet i Bahnes fysiske butikker i perioden er ikke berørt af sagen, det er udelukkende personer, der har handlet online.

www.bahne.dk 

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere