20.08.2015  |  Interior  |  Brugskunst

60’er ikoner i nye former og farver

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den klassiske Kastehelmi-serie, der er designet af Oiva Toikka, er en af de mest populære serier i Iittalas imponerende glaskollektioner. 60’er ikonet, der kan bryste sig af at være et forgangsprodukt af sin tid, udvider nu sit sortimentet med glas og krukker, der ligesom resten af serien prydes med den berømte, taktile struktur.

Tilbage i 1960’erne blev Toikka ansat af Iittala, og som hans første projekt blev han bedt om at designe et sortiment af prisvenligt glasservice til dagligt brug. Hans eksperimenter med forskellige dråbeforme resulterede i en helt ny, tredimensionel overfladestruktur, der fremhævede lysspillet i glasset. Navnet på kollektionen – oversat fra finsk – er dugdråber, og er inspireret af de dråber, der danser på små rækker op af græsstråene, når solen står op over horisonten.

Kastehelmi mødte offentligheden for første gang i 1964, og tog publikum med storm. Serien var i produktion indtil 1988 - men den vedholdende popularitet resulterede i, at Iittala bragte de mest fremtrædende ikoner tilbage i januar 2010 i forbindelse med jubilæet for Oiva Toikkas, der dette år rundede bemærkelsesværdige 50 års samarbejde med Iittala.

Den berømte serie blev endnu én gang vel modtaget – og derfor fornys serien nu med krukker og glas fra samme hånd, som ikonerne fra 1964.

Kun fantasien sætter grænser

Kastehelmi er en simpel måde at bringe et strejf af fest til hverdagens små øjeblikke, og samtidig gør dét sig indbydende til festlige sammenkomster. Det er nemt at mikse og matche Kastehelmi med køkkenets andre skatte eller andre Iittala-elementer som fx Teema, Taika, Kartio og Kivi.             

De nye krukker og glas, der supplerer sortimentet, er designet af professor Toikka selv, der altid har været en praktisk mand, og det tilfalder også Kastehelmi-serien: "Jeg har altid set Kastehelmi som en alsidig kollektion. Hvis du skulle blive træt af at bruge det som service, så fungerer det også som dekoration i hjemmet."        

Kastehelmi-glasset kommer i klar, grå, lyseblå og ørken, og de dekorative dansende dugdråber gør en formidabel entre på middagsbordet. De delikate krukker assisterer til opbevaringen i alle hjemmets rum - og er lige så velegnet til vatrondeller i badeværelset som sukkerskål i køkkenet. De nye Kastehelmi-krukker kommer i to højder og tre farver - klar, grå og ørken - og låget gør det muligt at stable krukkerne let og elegant.

Produktinformation
Krukkerne kommer i grå, klar og sand.
Krukke – 111 x 57 mm – DKK 199,95
Krukke – 111 x 114 mm – DKK 249,95

Glas kommer i klar, grå, blå og ørken.
Glas – 30 cl – DKK 79,95 pr stk.

Mere fra Fiskars Denmark A/S

Fiskars er et førende brand af funktionelle, brugervenlige og holdbare designløsninger af håndværktøj med mere. Fiskars’ produkter udspringer af ægte inspiration og er designet til at løse opgaven på den mest ubesværede og intuitive måde.Fiskars blev grundlagt i 1649 og er den ældste virksomhed i Finland. Vi har arbejdet med redskaber, skæreforarbejdning og opgaver i stål lige siden, vi begyndte f…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere