07.08.2017  |  Business  |  Trends

Trenden: Forbrugeren ønsker iscenesættelse

Det personlige valg er i fokus i trenden på Formland. Vi kuraterer og håndplukker, og detailhandleren må efterkomme det krav. På Formlands trendområder Galerie Èclectique, Gallery Component og Zusammen gives gode bud på, hvordan tendenserne kan omsættes i butikkerne.

”Iscenesættelsen er et vigtigt element for forbrugeren - enhver har et ønske om at være sin egen. Det personlige valg af elementer er i fokus, når vi selv kuraterer og håndplukker elementer, som vi holder af, til vores eget galleri - vores hjem. Det skaber værdi for os selv, når vi omgiver os med ting, som vi holder af, og det skaber en identitet og viser personlighed, når man er tro mod sin egen unikke smag”.  Det mener Anette Eckmann, der står bag trendområdet Galerie Èclectique.

Hun mener også, detailhandlen må efterkomme dette krav og tiltrække forbrugeren ved selv at blive kurator og bane vejen for det unikke. Forbrugeren skal kunne ”stole” på sin detailhandlers udvalg og individuelle stil. Alle sanser skal varetages, og kunst, design og håndværk er vigtige referencer, der skal inkorporeres i butikkens koncept for at overbevise og tilfredsstille forbrugerens trang efter det specielle.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Galerie Èclectique er en udstilling på trendzonen i Hal D, der lader design og kunst smelte sammen. Hvert element er nøje udvalgt, undersøgt, vurderet og fundet værdigt til at komme med i udstillingen. I en række saloner viser galleriet, hvordan det enkle kan kombineres med det svulstige, og at objekter også kan være funktionelle. Rene farveflader brydes af Trompe l'oeil og mønstre. Det unikke som vintagefund, kunst og produkter fra ”up and coming” designere kombineres med mere tilgængelige produkter og løfter dem op i et udsøgt univers. Dér hvor en helt ny dekorativ helhed opstår, der med sikkerhed vil friste den moderne forbruger.

Galerie Èclectique tillader, at man “stjæler” det bedste fra alle stilarter, for derved at opnå en højere sammenhæng. De besøgende udfordres på den måde til stillingtagen og til personlighed i deres valg. Eklektikeren/retaileren opfordres til at være kuratoren, der håndplukker og suverænt kombinerer elementer uden umiddelbar sammenhæng. At satse på stilarter, trends og kunst som vedkommende tiltrækkes af - uden hensyntagen til tidens trends, normer og fordomme.

På trendområdet ses det, at farver, dufte og andre sanseindtryk også har stor betydning som fragmenter, der danner baggrund for helheden. Tænk hiphop og DJ, hvor små bidder af lyd, scratch og breaks skaber et nyt værk sammen med vers. Tænk kubisme, hvor geometriske former og afrikansk kunst smelter sammen. Hvert objekt i galleriet er nøje kurateret, fordi de har en samlet historie at fortælle, og fordi de kan tilføre et kunstnerisk element i den moderne boligindretning. Indret din detailbutik som en kunstudstilling, der viser kant og udstråler raffineret galleristemning.

Galerie Èclectique forstærker den samlede oplevelse i galleriets Atelier, der er indrettet som et skabende rum med mulighed for at deltage i en række lærerige kurser og workshops, hvor alle er velkomne til selv at blive kunstner for en stund. De besøgende inviteres også på udsøgte smagsoplevelser skabt af Nikolaos Strangas’ i galleriets konditori eller bydes på en forfriskning i galleriets bar i form af verdens første alkoholfri spiritus, når britiske Ben Branson tryller med sine Seedlip flasker.

Gallery component

FlyHelsted står bag Gallery Component i Hal K. 

I tiden er der en stor trang til at skabe noget særligt og unikt. Der er god plads til individualitet, men samtidig har vi også et behov for at dyrke det almindelige, for at høre til og omgive os med det klassiske.

Det er en sammensat tid, hvor grænserne brydes, og tendenserne er mere flydende. Vi elsker romantisme og art deco, som vi sammensætter med minimalisme og det mere grafiske og enkle udtryk. Farverne og formsproget er blevet stærkere, og der er plads til en mere kunstnerisk og legende tilgang til interiør. Vi vil udstille og skabe galleristemning - også i hjemmet.

Gallery Component er bygget op af grafiske former og smukt afstemte farver, som sammen skaber fornemmelsen af rum i rummet. I et fantastisk samspil af farver, former og overflader træder produkterne frem og skaber oplevelser, indtryk og stemningsskabende tableauer.

I Hal K i trendcafeen, som NORD urban gourmet food står bag, møder man en oplevelse af komponenter, som sammen skaber helheder og giver fornemmelsen af små installationer med et kunstnerisk udtryk. Sanserne stimuleres med overvældende farveelementer, når du bevæger dig gennem området.

Zusammen trendområdet, der ligeledes er skabt af FlyHelsted er uden døre. Her er lagt op til fællesskab og fællesspisning – vi mødes om det gode måltid. Ved langbordet opstår spændende dialoger, nye relationer og nye fællesskaber dannes.

De grønne nuancer på området minder os om store enge og græsmarker, mens det gule strejf understøtter stemningen med sol, varme og glæde.  

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere