31.08.2015  |  Kitchen  |  Udstyr

To stick or not to stick?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Få værdifulde råd om gryder og pander med non- stick belægning

Vi kender det nok alle sammen – ærgrelsen, når maden brænder på. Bøffen bliver for mørk, risene koger fast i bunden, bearnaisesaucen rører sig ikke ud af flækken. Ikke alene har måltidet (og måske stoltheden) lidt et gevaldigt knæk, opvasken bagefter bliver heller ikke nem. 

Medmindre du bruger gryder og pander med non-stick belægning. En af de klareste fordele ved non-stick produkter er, at de er meget nemmere og hurtigere at rengøre end alternativer som rustfrit stål eller støbejern – også selvom maden brænder på. 

Steg uden fedtstof eller kemi

En anden fordel er, at du kan stege uden at bruge fedtstof. Du behøver altså ikke tilføje hverken smør, olie eller margarine, når du tilbereder – på den måde sparer du på kalorierne. 

SCANPAN har udviklet en patenteret non-stick belægning,  som er 100 % fri for både PFOA og PFOS. Med non-stick gryder og pander fra SCANPAN undgår du altså skadelig kemi i maden – samtidig med, at du får særdeles modstandsdygtigt køkkengrej, der tåler brug af metalredskaber og holder i årevis. Hvis du blot vedligeholder det korrekt – men hvordan gør man lige det bedst? 

Rengør og vedligehold

Først og fremmest er det vigtigt altid at opvarme pander med non-stick belægning langsomt – og stege ved 2/3 varme. På samme måde som en uldtrøje tager skade af kogevask, kan en non-stick belægning heller ikke holde til at blive overophedet. Panden mister sin slip-effekt, og maden hænger pludselig ved. Det samme gælder for gryder, hvis du bruger dem til at stege. Klik her for at se flere stegetips.

Derudover egner non-stick belægninger sig ikke til at opbevare mad, f.eks. i køleskabet, fordi syreholdig mad – som f.eks. tomatsovs – kan beskadige belægningen. 

Og så er det en god ide altid at vaske pander og gryder op i hånden – også selvom de tåler maskinopvask. Sæben fra opvaskemaskinen slider nemlig på belægningen, der kommer til at se udtørret og slidt ud og over tid mister sin non-stick funktion. Læs flere råd om, hvordan du bedst bruger, rengør og vedligeholder dine non-stick produkter.

Det nemme valg

Non-stick gryder og pander er altså det nemme valg. Vælg dem, hvis du vægter hårdført køkkenudstyr, der sparer dig for opvask, kalorier og kemi. 

Find PFOA-fri non-stick produkter fra SCANPAN her

Mere fra SCANPAN

SCANPAN

www.scanpan.dk

Skab store madoplevelser med SCANPAN Enhver, der prøver et SCANPAN-produkt, overgiver sig. Det funktionelle køkkengrej er et forrygende fundament for moderne madlavning. Med en enestående nonstick-belægning - robust og fuldstændig fri for skadelige kemikalier - kan du tilberede sunde og nærende retter til dig selv og dem,…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere