06.10.2021  |  Interior  |  Design

Nye ikoner fra Etly Klarborg

Indhold fra partner Hvad er dette?

I forbindelse med Etly Klarborgs 35 års jubilæum i 2021 har designeren lanceret to nye ikoner.

Mens det ene er Etly Klarborgs egen fortolkning af en gammel kending, afspejler det andet ikon det menneske, der har været inspirationskilden til designerens livsværk – et populært og nostalgisk univers af nisser og andre nuttede væsener, der har vakt glæde og skabt liv i de danske hjem gennem 35 år.

Julemanden fra Nordjylland
Julemanden er en vigtig karakter. For mange måske endda den vigtigste, når det gælder årets største højtid. Han er rar og gavmild, rund og blød, og så er han en samlende kraft for både nisser og alverdens børn. En karakter, der styrker os i troen, spreder magi og opmuntrer til nærvær i familiens skød.

Etly Klarborg har skabt Julemanden i det billede, vi kender ham, men der er alligevel noget ved udtrykket i figuren, der fortæller en historie. Etly Klarborgs fortolkning af Julemanden er nemlig inspireret af en person, hun kender. En mand der tager skikkelse af selveste Julemanden og som fire søndage i Advent er en fast kending ved Nissehuset i Moseby i Nordjylland, en del af Etly Klarborgs nisseunivers.

– Han har det skønneste, milde ansigt og kan bringe julelys i børnenes øjne, så de stråler længe efter. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg frydes, når jeg en søndag i Advent overværer magien ved Nissehuset, hvor børnene står med måbende ansigter, mens han fortæller historier fra Nordpolen, siger Etly Klarborg, der selv spottede sin julemand i den lokale biograf.

Bette Sonja – eventyrer og inspirationskilde
Etly Klarborgs andet jubilæumsikon har en hel særlig plads i hendes hjerte. Den lille nisse, Bette Sonja, er nemlig designerens egen mor skildret som nissepige. Sonja voksede op med en vild fantasi og et kreativt talent, som hun gav videre til datteren Etly gennem en perlerække af historier, der blev inspirationen til designerens livsværk.

– Min mor kunne fortælle meget livagtigt om trolde og nisser, og skovbunden var nærmest fuld af spillopper. Når jeg var med mor på arbejde i mosen, ragede hun et stykke tørvemuld op, som jeg formede til små nisser med spidse huer, mens hun arbejdede. Det var de første nisser, jeg lavede, fortæller Etly Klarborg.

Selv er hun ikke i tvivl om, at det netop er hendes mor, der har banet vejen for hendes succes gennem 35 år.

– Uden min mors hyggelige juletraditioner og alle hendes eventyrlige fortællinger om de små nisser, så ville jeg nok ikke have den livlige fantasi, jeg har. Hun har lært mig at være kreativ og givet mig en eventyrlig og fantasifuld barndom, som har vist sig at være guld værd for mig i dag. Så jeg kan takke min kære mor for, at jeg laver det, jeg allermest elsker, nemlig at lave nisser, siger hun.

Mere fra Klarborg Denmark A/S

Klarborg Denmark A/S

www.klarborg.com

Klarborg Danmark A/S er distributør af Etly Klarborgs eventyrlige designs. Firmaet er stiftet af Etly Klarborgs tre sønner samt en god ven af huset, Søren Hylleberg Ibsen. Etly Klarborg og Klarborg Denmark A/S har et tæt og professionelt samarbejde om brandets kollektioner, som selvfølgelig designes udelukkende af Etly Klarborg.

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere