Milliardinvestering i JYSK-butikker skaber positiv kundereaktion
JYSK har nu afsluttet en tre-årig moderniseringsplan for sine butikker. En omfattende indsats, der har kostet 4,7 milliarder kroner. Resultatet er en mere indbydende butiksoplevelse, som har fået positiv respons fra kunderne.
JYSK har moderniseret butikker for 4,7 milliarder kroner. Foto: JYSK
Den nye butiksindretning indebærer lyse gulve i trælook, inspirerende rummiljøer, ny belysning og moderne inventar. Ældre indretning med blå gulvtæpper og ældre belysning er blevet erstattet med en mere stilren og tidssvarende æstetik. Det opdaterede koncept er nu implementeret i JYSK-butikker verden over.
Testfasen begyndte i 2016 i Horsens, hvor en prototype af butikskonceptet blev afprøvet. Det førte til udviklingen af det såkaldte Store Concept 3.0, som i 2021 viste så gode resultater, at JYSK valgte at fremskynde implementeringen globalt. Målet var at ombygge alle relevante butikker inden for tre år – et mål, der nu er opnået.
“Et kæmpe skridt fremad”
Trods globale udfordringer såsom længere leveringstider på inventar og stigende råvarepriser som følge af COVID-19, har JYSK formået at holde tidsplanen.
"Vores nye koncept har forbedret købsoplevelsen enormt, og sammen med udviklingen i vores sortiment mener vi, at vi har taget et kæmpe skridt fremad, når det kommer til brand og kvalitetsopfattelse. Det viser sig også med flere yngre kunder og bedre kundefeedback," siger Carsten Nørgreen Weinkouff, Executive Vice President Retail Development, Customer Service og B2B.
Over 2.000 butikstilpasninger
I løbet af de tre år er der gennemført mere end 2.000 butiksaktiviteter, hvilket svarer til mere end én ombygning om dagen.
”For fortsat at være attraktive for vores kunder er vi nødt til at investere i vores butikker, og med tanke på vores konstante omsætningsvækst og solide indtjeningsresultater gennem de seneste regnskabsår tør jeg godt at sige, at investeringen er pengene værd,” siger Carsten Nørgreen Weinkouff.
På de fleste lokationer er ombygningerne nu afsluttet, men enkelte ældre butikker mangler stadig, da lejekontrakter forhindrer en modernisering på nuværende tidspunkt.
"Vi skal altid overveje, om det er en god business case eller ej at ombygge en butik. Næsten alle vores butikker er lejet, og her er vi nødt til at vente til kontraktudløb, hvis den nuværende placering ikke er den ideelle til en ombygning, ligesom det ikke giver mening at ombygge en butik, der skal lukkes," forklarer Carsten Nørgreen Weinkouff.