Lav kaffe som en Barista
En god kaffemaskine kan fremstille kaffe, der matcher den pour-over-kaffe, du kender fra kaffebarerne. Det kræver dog, at den kan ”bloome” kaffen ordentligt, og til det formål har OBH Nordica lanceret kaffemaskinen Blooming.
Ud over at kaffens kvalitet og vandtemperaturen har indflydelse på smagen, så er ”blooming”, der betyder afgasning af bønnerne, også et vigtigt aspekt.
Helt konkret indeholder kaffebønner altid en vis portion kuldioxid, og den trænger ud, når de malede bønner kommer i kontakt med det varme vand. Hvis du laver stempelkaffe eller pour-over har du måske lagt mærke til, at kaffen hæver sig, når der tilsættes vand – den ”blomstrer” op (heraf navnet blooming).
Det er ganske enkelt kuldioxid, der fordamper fra kaffen, og dermed blæiver smagen rund, blød og med en rigere aroma.
Det kan være en besværlig og lidt langvarig affære at bloome kaffen selv, men med Blooming får du en ECBC-certificeret kaffemaskine, der gør det for dig. Du fylder blot vand og kaffe på og trykker på en knap – så går der ca 6 minutter, før du har 10 kopper lækker kaffe.