21.03.2019  |  Business  |  Branchenyt

Designløsninger - der gør en forskel

Danish Design Award har netop offentliggjort finalisterne til årets priser, der uddeles ved en stor prisfest 13. maj 2019.

Mere end 200 designere og virksomheder har indsendt løsninger i 11 kategorier, der bl.a. dækker over sundhed, arbejdsliv, uddannelse og livsstil og nu er finalisterne fundet. Til årets pris er udvalgt i alt 45 finalister, som fordeler sig på 11 kategorier. Dertil kommer vindere af de to særpriser New Jobs og Icon Award.

Finalisterne spænder vidt, men har alle det til fælles, at de gør en forskel med design. Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, der sætter fokus på effekten og værdien af design, og hylder virksomheder og designere på tværs af landet.

International Jury

Finalisterne er udvalgt af en international jury, der består af førende eksperter inden for blandt andet dansk og internationalt design, innovation, teknologi og bæredygtighed. Finalefeltet giver et helt unikt indblik i, hvor dansk design befinder sig lige nu, og hvilken forskel designløsninger gør for virksomheder, samfund og borgere.

”Løsningerne viser med al tydelighed, at dansk design i 2019 ikke bare forholder sig til, men også bidrager med helt konkrete løsninger på nogle af de største samfundsudfordringer, vi står overfor. Det danske design DNA dels lever i bedste velgående blandt finalisterne, der dels ruster os til fremtidens udfordringer i forhold til vækst, velfærd og byudvikling, dels skaber et mere meningsgivende liv for flere”, lyder det fra Christina Melander, der er programchef for Danish Design Award, mens Abelone Varming, Direktør i Design denmark siger:

”Årets indsendelser til Danish Design Award viser på bedste vis, hvordan design i alle led gør en kæmpe forskel. En forskel i forhold til mødet mellem mennesker og maskine, det digitale og det analoge, det poetiske og det industrielle. Kort sagt alt det, som vi mennesker er i berøring med, og som er en del af et moderne samfund i rivende udvikling. ”

Finalisterne dækker over En inhalator, der kurerer migræne med patientens eget åndedræt. En pensionsordning, der sikrer bæredygtige investeringer. En multifunktionel lampe og et bud på fremtidens energiforsyning. Se alle finalisterne her 

www.danishdesignaward.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere