04.01.2023  |  Business  |  Trends

Farvefokus på Formex

Når Formex køber ad stablen i midten af januar bliver med temaet Colour Vibes - en inspirerende eksplosion af farver.

17.-20. januar skydes den svenske designkalender i gang med Formex på Stockholmsmässan. Det bliver den første fysiske januarudgave, siden pandemien brød ud i vinteren 2020, og at dømme ud fra reaktionen på Formex i august, vil de bedste brands være med.
"Interessen er stor fra resten af verden, og bookingprocessen ser rigtig fin ud," siger Sonja Björk Ebert.

Årets messetema er Colour Vibes. Det ses allerede i ankomsthallen, hvor koloristen og indretningsarkitekten Tekla Evelina Severin har skabt en stor trendtrend.  Udstillingen, der hedder Dimensions of Colour, er en legende og arkitektonisk oplevelse gennem mange lag af rumlighed, former og mønstre. "En slags labyrint”, siger Tekla selv.


"Vi er meget glade for samarbejdet med Tekla. Fordi Formex tema for januar er farver, var Tekla et perfekt valg til at stå bag udstillingen. Det bliver spændende at se, hvordan hun inddrager nyheder fra formex udstillere”, siger Kajsa Falck Torlegård, kreativ projektleder hos Formex.


Tekla Evelina Severin har en baggrund fra kunsthåndværkerskolen og er uddannet indretningsarkitekt og designer. I dag arbejder hun tværfagligt med og mellem indretning, scenografi, kreativ retning og fotografi, men altid med farver som fællesnævneren.

En anden gæst på Formex er blomsterhandler og have tv-stjernen Karl Fredrik Gustafsson, der deltager på scenen på tv i dagens anledning.


"Formex er et enormt vigtigt sted for alle i branchen. Jeg sammenligner det med en gryderet af viden, inspiration og fremtid”, siger Karl Fredrik Gustafsson.


Blandt nyhederne er Fomex' nye kvalitetspris Formex Sustainabiliy Award, der er en del af Formex' forpligtelse til at være en unik platform for viden, godt design og bæredygtig udvikling i den nordiske indretningsbranche.


"For Formex er prisen en måde at indlede og facilitere samtaler og erfaringsudveksling om bæredygtighed i branchen. Målet er også at skabe gode eksempler i branchen, dvs. produkter og virksomheder, der arbejder aktivt med bæredygtige løsninger og et langsigtet fokus. Det er ikke bare et statement, men en måde for os at fremhæve og understøtte branchens udvikling inden for bæredygtighed," som Sonja Björk Ebert siger.


Formex, 17.-20. januar 2023, Stockholmsmässan.
www.formex.se

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere