BLACK SECRET BY HERMAN
Udvendig er cocotten i blank, sort emalje, og indvendig har emaljen fået Staubs unikke, ru overflade, som holder på råvarernes saft og kraft. Dampen samler sig i låget, hvor den bliver fordelt som jævn nedbør over retten og gør smagen endnu mere intens.
NYHED: Staub cocotten er en af Thomas Hermans favoritter, og derfor har Thomas udviklet en række opskrifter, som smager allerbedst, når de tilberedes i en cocotte. For Thomas Herman går velsmag hånd i hånd med god stemning omkring bordet, og så bliver det ikke bedre end at være sammen om mad, der har fået masser af tid og kærlighed i ovnen eller på komfuret.
Det slidstærke støbejern kan komme på bordet igen og igen, ligesom Hermans – og dine – livretter. Sammen med cocotten modtager du også opskriftshæfte med Hermans livretter samt særlig fremstillet messing håndtag.
BLACK SECRET BY HERMAN findes i 2 størrelser hhv. 26 og 31 cm.
SELLERI BAGT I HØ MED ROSMARIN & LYNG
TILBEHØR TIL 4 PERSONER
1 lille bundt hø, lagt i blød i vand natten over
8 stilke rosmarin
8 stilke timian
1 spsk. tørrede korianderfrø
1 knoldselleri, skrællet
Blødt smør
Salt og knust sort peber
8 stilke lyng (kan udelades)
Friske krydderurter til servering
Pres vandet af det udblødte hø. For en cocotte med hø og med halvdelen af rosmarinen, timianen og korianderfrøene. Smør sellerien jævnt ind i smør, læg den i cocotten, og krydr med salt og peber på toppen. Fordel resten af krydderurterne og korianderfrøene oven på sellerien, og dæk den helt med hø. Læg låg på cocotten, og bag sellerien helt mør ved 140° i ca. 1½ time. Tjek mørheden med en kødnål. Tag sellerien ud af ovnen, og lad den køle af. Børst eventuelle rester af hø og krydderurter af sellerien, og skær den i passende stykker. Steg stykkerne på panden i lidt smør, og drys med hakkede krydderurter.
Tip til servering
Den bagte selleri er også god i en fyldig salat eller ved stuetemperatur vendt med hakkede, ristede mandler, kapers, revet citronskal, lagret parmesan og en god vinaigrette.
Bon appétit!