22.08.2019  |  Furniture  |  Design

Tre verdensmål, én sofa

Den danske designduo byKATO har for Mater designet en superkomfortabel loungesofa, der opfylder hele tre af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling – helt i tråd med Maters designfilosofi.

Mollis, som den nye sofa er døbt, betyder 'blød' på latin. Et navn, der i høj grad matcher designet med de rundede snedkerdetaljer, bløde hynder og puder og en tydelig bæredygtig profil. Både rygstød og armlæn skråner let udad, og sædet er gjort dybere, så man rigtig kan læne sig tilbage og trække benene op i sofaen. En anden håndværkslækker detalje er de drejede, cigarformede tremmer, der desuden er placeret med ens afstand i top og bund, så de giver et raffineret, grafisk udtryk, hvor kun den midterste tremme i ryggen er lodret.

Mollis fine snedkerdetaljer er udført i FSC-certificeret egetræ fra skove, der er bæredygtigt drevet. Det gælder både den fint afrundede ramme og de cigarformede tremmer. En bund af flettede nylongjorder sikrer en blød, men stabil siddekomfort, som toppes af hynder med polster af Kvadrats Re-Wool-serie – en metervare, der delvist fremstilles af genanvendt uld. Selv om Mollis er skabt til at holde længe, har alting en ende. Sofaen kan ved endt brug skilles ad i sine rene bestanddele: Træ, nylon, uld og skum kan regenereres, upcycles og genbruges. Dermed honorerer Mollis FNs verdensmål for bæredygtig udvikling nr. 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), nr. 15 (Livet på land) og nr. 17 (Partnerskaber for handling).

www.mater.com

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere