22.11.2016  |  Business  |  Branchenyt

Netto anklages for kopiering af vækkeur

Nu har endnu en kopisag ramt dansk detailhandel. Denne gang drejer sagen sig om Nettos salg af et LED-vækkeur.

Netto bliver nu anklaget for at have kopieret LED-vækkeuret ’Click Clock’ oprindeligt designet af det engelske brand Gingko Electronics Ltd.

Uret har været solgt i Danmark gennem mange år til bl.a. designbutikker og kunstmuseer, oplyser den danske distributør Good Company i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Vækkeuret er blevet leveret til Dansk Supermarked af importfirmaet LCD Denmark, der ifølge Good Company tidligere har udvist interesse for originalen hos både Good Company og producenten.

Læs også: Anklage: Nordmændene har kopieret Royal Copenhagen

Flere forbrugere, der har købt originalen, har desuden kontaktet Good Company, da de har følt sig snydt over normalprisen.

Gingkos Click Clock-ur har bl.a. vundet en Red Dot Award for design og funktion.

Designbase har efter publicering af nyheden modtaget følgende fra LCD Denmark:

"LCD Denmark P/S oplyser at have modtaget et påkrav fra Gingko Electronics Ltd. om overtrædelse af et registreret EU-design. LCD Denmark P/S har afvist det fremsatte påkrav, under henvisning til fremlagt dokumentation for, at der ikke består en sådan materiel designret for Gingko Electronics Ltd. Kravet er ikke fastholdt af Gingko Electronics Ltd. efter det blev afvist. Efter LCD Denmark P/S’s opfattelse består der derfor ikke nogen verserende sag mod Gingko Electronics Ltd."

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere