15.08.2017  |  Business  |  Branchenyt

Lys over Formland

På Formland Lighting udstiller medlemmer af Dansk Belysning, og formanden Ove Pittelsen ser det som en stor fordel, at man kan komme i kontakt med nye kundegrupper på messen. ”Vi ser en brancheglidning, og den skal vi være på forkant med”, siger han.

”Det går bedre for belysningsbranchen”. Det siger Ove Pittelsen, der er formand for Dansk Belysning, som er en del af Formland Lighting.

”Belysning var tidligere en del af Formland. I 10-15 år lavede vi så vores egen messe, indtil vi for fire år siden vendte tilbage til Formland efter ønske fra vores kunder og kæderne”, fortæller Ove Pittelsen. Og han ser det netop som et stort plus, ikke mindst for de belysningsleverandører, der også sælger julebelysning med videre til isenkræmmere og brugskunstbutikker.

”Det giver mulighed for at slå to fluer med ét smæk. Samtidig mærker belysningsbranchen en brancheglidning som alle andre brancher. Bolighusene har i dag belysning, og det samme gælder de små indretningsbutikker, så at nå ud til dem, har klart interesse for vores medlemmer”.

Ove Pittelsen fornemmer også, at interessen for belysning er stigende. 

”Henover de år, jeg har været med, er det tydeligt, at folk gør mere og mere ud af hyggebelysningen. Det er der ingen tvivl om. Ikke mindst fordi Danmark ligger så langt nordpå, at landet er meget mørkt i vinterhalvåret. Vi har set udviklingen i Norge og Sverige, og nu kommer den også til Danmark,” fortæller han.

Tidligere tænkte man primært belysning der, hvor man arbejdede. I dag skaber lyset hygge, og har man et mørkt hjørne, kan det lyses op med dekorative LED pærer og et lampeophæng uden at det koster en formue. ”Det er i den retning, det går”, siger Ove Pittelsen, og han tror på, at branchen kan bruge Formland til at få nye kunder.

Vi varetager branchens interesse

Ove Pittelsen fortæller, at netop messearbejdet er en af hjørnestenene i Dansk Belysnings arbejde, ligesom man varetager branchens interesser overfor relevante myndigheder.

”Vi rådgiver bl.a. Miljøministeriet om de nye teknologier. I 2015 var vi eksempelvis involveret i Miljøministeriets kampagne for at få folk til at udskifte de gamle energikrævende lyskilder med LED, der jo er fremtiden”.

Man er også gået ind i en sag om EU, der har indført energimærkning af lamper. Og Ove Pittelsen har kun en hovedrysten tilovers for det. ”En lampe bruger jo ingen energi. Det er den lyskilde, man bruger i lampen, der bruger energien, og energiforbruget varierer derfor alt efter, hvilken lyskilde, der anvendes. Men her slås vi stadig med ministeriet, og ude i butikkerne har de problemet, for de skal forklare forbrugerne det, og er der ikke energimærkning på lamperne, risikerer man at få bøder”, fortæller han.

På Formland

Dansk Belysning har 30 medlemmer, der alle er leverandører til belysningsbranchen, og foreningen har eksisteret i godt 40 år.

Når foreningens medlemmer udstiller på Formland, sender Dansk Belysning en række invitationsfoldere ud til kunderne med tilbud om billige flybilletter og gode rabataftaler med hoteller i Herning.

”Vi håber naturligvis på, at kunderne vælger at blive i to dage og kommer lidt mere i dybden med kollektionerne, når vi hjælper med at få et hotelværelse til en fornuftig pris,” fortæller Ove Pittelsen.

Under Formland holdes også en messefest, hvor 70-80 udstillere og kunder deltager, og hvor der uddeles en pris til årets butik ud fra kriterier om bl.a. innovation, god indtjening og præsentation af produkterne.

De fem nominerede er: Michaels El-service i Sakskøbing, El-Butikken i Odder, Bennike El i Middelfart, Lampeguruen i Ringsted og Lysmesteren i Kalundborg.

Vinderen offentliggøres ved festen under Formland.  

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere