28.04.2016  |  Business  |  Branchenyt

Illums økonomi styrtbløder

Det københavnske stormagasin Illum oplever store økonomiske udfordringer midt i en omfattende renovering.

Stormagasinet Illum har høje ambitioner om at blive et af Nordens mest eksklusive stormagasiner. Derfor gennemgår Illum lige nu en omfattende renovering, som fortsætter indtil 2018.

Men rent økonomisk går det ikke synderligt godt for det københavnske stormagasin. For tredje år i træk kommer Illum nemlig ud af 2015 med et underskud, som lyder på hele 67,9 millioner kroner. Til sammenligning var underskuddet på 1,1 millioner kroner i 2013 og 13 millioner kroner i 2014. Det skriver detailfolk.dk.

Læs også: Ny topchef hos Illum

Illums årsregnskab viser desuden, at omsætningen fra 2014 til 2015 er faldet med fire procent til 566 millioner kroner. Og her har den omfattende renovering spillet en stor rolle:

”Som konsekvens af den ombygning, der har været foretaget i 2015, er omsætningen påvirket”, konstaterer Illum.

Illum, som alene i 2015 brugte knap 150 millioner kroner på renovering, genåbnede sin eksklusive anden etage med mode og sko til kvinder i november sidste år.

Hos Illum er forventningen trods det negative årsregnskab en øget omsætning og et bedre resultat i 2016.

Mere fra Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

Designbase.dk – Forum for design- og interiørbranchen

http://www.designbase.dk

Designbase.dk – forum for design- og interiørbranchen – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for design og interiør, og som er målrettet direkte til og læst af fagfolk. Partnere på Designbase.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af Designbase.dk. Vi udkommer dagligt på Designbase.dk, uge…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere