12.07.2021  |  Furniture  |  Design

Ikonisk bænk af Mogens Koch bliver nu relanceret

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fra dansk designhistories skatkammer bliver nu endnu et ikonisk møbel vækket til live. Til september relancerer FDB Møbler nemlig den tidløse og enkle bænk, Sønderborg, som blev designet i 1938 af Mogens Koch. Den smukke bænk kommer i FSC-certificeret massivt eg og fås med hynde i både tekstil og læder, der blot understreger de smukke linjer, der kendetegner det historiske design.

I 1938 designede Mogens Koch en helt særlig bænk til Statshospitalet i Sønderborg, og nu bliver det ikoniske design vækket til live igen. Til september relancerer FDB Møbler den tidløse bænk i en udgave i massivt FSC-certificeret egetræ med hynde i enten beige tekstil eller cognac-farvet læder.

Bænken med ryg er særligt kendt for sine stringente linjer og høje komfort. Det ikoniske design har nemlig både en hynde i ryg og på sæde, der gør den ekstra behagelig at sidde på.

Bænken kan derfor let bruges som afsats i soveværelset eller som ekstra siddeplads i køkken, stue eller rundt om spisebordet, hvor der er behov for en behagelig siddeplads i længere tid.

"I FDB Møbler har vi tidligere relanceret Mogens Kochs bogkasser, som virkelig er et ikonisk design, vi er utrolig stolte af. Derfor er vi også ekstra beæret over at få lov til at vække denne smukke bænk til live igen. Mogens Koch har bidraget med noget helt særligt til dansk designhistorie - og derfor har vi også glædet os ekstra meget til netop denne lancering," fortæller Ole Kiel, der er direktør hos FDB Møbler.

Idealistisk og funktionelt design
Sønderborg-bænken trækker klare referencer til Mogens Kochs øvrige designs, som er kendt for sin helt særlige enkelhed. Møbeldesigneren var nemlig i særdeleshed kendt for at skære ind til benet, hvad angår æstetik og funktionalitet, så møblet fremstod så rent og stringent som muligt.

På den måde var det nemlig designets nytteværdi, som kom i fokus - og som var det, Mogens Koch idealistisk stræbte efter med sit design.Den ikoniske bænk, som FDB Møbler nu relancerer, fremstår derfor også enorm tidsløs i sit formsprog og passer i høj grad til den nordiske indretning og kan leve i mange generationer frem.

Mere fra FDB Møbler

FDB Møbler

www.fdbmobler.dk

FDB Møbler laver møbler til store og små – unge som gamle. Vi sætter en ære i at vores møbler har design, der indbyder til daglig brug.Vores produktsortiment omfatter bl.a.:StoleSofaerSpisebordeSofabordeOpbevaringsmøblerHavemøblerGarderobeLidt historie…Coop ejer i dag FDB Møbler, men sådan har det ikke altid været. FDBs møbelfabrik var gennem en årrække ophavsmand til adskillige møbel…

Se virksomhedsprofil  

  Designbase.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere