En platform for skandinavisk design
northmodern har en række spændende tiltag på bedding. Rammerne er de samme, men indholdet forandrer sig med den tid, vi lever i, lyder det fra Mads Arlien-Søborg.
Vi vil skabe en god, international platform for skandinavisk design. Det siger Mads Arlien-Søborg, der er en del af teamet bag northmodern, som løber af stablen fra 13.-15. januar i Bella Center.
Allerede nu er en del koncepter på plads, men man har stadig mange projekter i pipeline, som endnu ikke kan meldes ud, både hvad angår udstillere og andre interessante samarbejdspartnere.
Som det jo er med januar-messerne, er arealet denne gang mindre end på northmodern i august, men messen er dynamisk og levende, og udgangspunktet er skandinavisk design og møbler. Rammerne er de samme, men indholdet forandrer sig med den tid, vi lever i, lyder det fra Mads Arlien-Søborg, og han ser blot den lidt mindre januarmesse som en udfordring og en mulighed for at stramme sig endnu mere an for at skabe en god messe for udstillere og besøgende.
Som det tidligere er meldt ud, arbejder man sig fortsat hen imod at skabe en designdestination i København, der ud over selve messen også omfatter byen og livet i byen.
På messen har vi mange gode ting på vej. Som i august samarbejder vi også denne gang med 1.618 Paris, der udstiller i Crystal Hall. Målet med 1.618 er, at man sammen skal skabe et harmonisk samfund og sammen åbne nye veje til en mere dynamisk verdensøkonomi. Således er 1.618 et internationalt netværk af professionelle og forbrugere fra luksussegmentet, der promoverer ideer, information og netværk, og som fungerer som en bro mellem den kreative branche og forbrugerkravene, for derigennem at skabe en bæredygtig udvikling.
B-hallerne
Denne gang finder northmodern sted i Bella Centers B-haller samt i centerhallen, og som noget nyt tager man også H-hallerne i brug til specielle projekter.
Udstillerne findes for størstepartens vedkommende i B-hallerne, mens Centerhallen primært er stedet for inspiration.
I B-hallerne findes områderne Room: for designudstillere og Slow Living, der appellerer til et bredere publikum samt Print & Illustrations, men fortsat med fokus på design-begrebet, der er omdrejningspunktet for hele messen, forklarer Mads Arlien-Søborg.
Centerhallen
I centerhallen er der planlagt en række specielle projekter.
Schools & Talents er en stor, fælles udstilling, hvor elever fra de danske designerskoler viser, hvad de kan. I forbindelse med det område, udstiller en række nye, upcoming designere, der er etablerede, deres produkter.
Herudover viser Danmarks Designskole deres udstilling Nøw, der allerede har været vist i Milano samt under London Design Week. De vises nu på northmodern en udgave, der er tilpasset messen.
Under titlen NØW! vises således en række udvalgte projekter fra studerende og nyuddannede designere fra Kunstakademiets Designskole på KADK. Mange af projekterne er allerede i produktion, nogle har vundet priser - og samlet set er NØW! et udvalgt hold med de skarpeste tendenser fra Designskolens studerende og nyuddannede kandidater.
"Vi oplever massiv international interesse. Udstillingen var et stort tilløbsstykke i Milano og i London, og nu håber vi på at vække samme interesse i København. Dansk eksport går fremragende og derfor mærker vi stor interesse for, hvad de danske kunstneriske uddannelser har at byde på. De unge arbejder alle med høj kvalitet i de tre vidensformer: praksis, kunst og videnskab. Det gør dem i stand til at arbejde med mere end nu-løsninger, men med løsninger, der forholder sig til brugere, til omgivelserne, til ressourcer og til fremtiden, lyder det fra rektor på KADK, Lene Dammand Lund.
Et stort område i Centerhallen vil være dedikeret til Hand Made.
Der er en klar tendens i tiden, der netop handler om det håndlavede. I Hand Made-området findes udstillere, der arbejder i zonen mellem det håndlavede og designet. Her vil være åbne værksteder, og der vil blive arbejdet bredt inden for begrebet design og livsstil, slutter Mads Arlien-Søborg.